A început proba scrisă a olimpiadei ,,Lectura ca abilitate de viaţă”

Astăzi, 20.04.2017, la Colegiul Naţional ,,Liviu Rebreanu Bistriţa, elevi veniţi din toată ţara au susţinut prima probă a olimpiadei ,,Lectura ca abilitate de viaţă. Proba scrisă a început la ora 09:00, desfăşurându-se pe parcursul a trei ore, timp în care elevii participanţi au apelat la creativitate şi inovaţie pentru a demonstra că sunt cei mai buni.

În ciuda emoţiei de dinaintea examenului, elevii au fost dispuşi să răspundă întrebărilor echipei reporterilor de liceu de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, Bistriţa, aceştia fiind convinşi că subiectele vor fi abordabile.

Maria Crivăţ din Bucureşti participă pentru a doua oară la această olimpiadă, considerând acest tip de competiţie ca fiind ceva mai special, deoarece .„..nu trebuie să vorbeşti în clişee prestabilite, chiar poţi să-ţi spui părerea despre un anumit text”. Cartea pe care a trebuit să o citească înainte este „Omul de ianuarie” de David Mitchell, specifică nivelului 3. Ea este convinsă că astăzi se citeşte intens şi că nu trebuie să punctăm opinia acelui grup restrâns care este de părere că lectura plictiseşte. Nu are emoţii şi spune că îi place mult la Bistriţa. Vrea să viziteze cât mai mult din micul burg bistriţean până la plecare şi să lege cât mai multe prietenii cu ceilalţi participanţi.

Anda din Braşov este şi ea pentru a doua oară prezentă la OLAV, fiind de părere că olimpiada în sine este ceva inedit şi interesant. Preferă această variantă stilului clasic al olimpiadei de limba şi literatura română, şi spune că nu are emoţii. Vrea doar să se bucure de faptul că este la Bistriţa şi este fericită că şi-a făcut deja mulţi prieteni.

În ceea ce priveşte subiectele de la proba scrisă, Anda spune: „Bănuiesc că subiectele vor fi foarte interesante şi abordabile pentru toţi participanţii”. Tot astăzi, după efortul depus de elevi la proba scrisă, va avea loc la Sinagoga Bistriţa o întâlnire cu scriitorul bistriţean Dan Coman, dar şi alte activităţi. În felul acesta, elevii pot lăsa la o parte emoţia examenului până mâine, când va avea loc proba orală a olimpiadei.

Vlad Răzvan Moldovan, reporter de liceu C.N.A.M.

Be the first to comment on "A început proba scrisă a olimpiadei ,,Lectura ca abilitate de viaţă”"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.