Absolvirea primei generații Leaders Explore, Bistrița

Ziua de 5 noiembrie a reprezentat pentru prima generație de elevi înscriși la Leaders Explore o zi memorabilă, „un sfârșit ca un început” – absolvirea cursurilor de leadership la Hotel Krone.

După un an de cursuri în care cei 25 de elevi au trecut prin diferite experiențe de leadership, în care au legat relații strânse de prietenie, au avut parte de dezvoltare personală și workshop-uri remarcabile, au implementat proiecte în oraș, precum „You teach me, I teach you” și „Hang out Spot” a urmat și absolvirea acestora.

Fundaţia LEADERS creează programe menite să dezvolte potenţialul de lider al fiecărui participant, bazate pe împărtăşirea de cunoştinţe, de experienţe şi de idei. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc să se dezvolte, indiferent de vârsta sau nivelul de experienţă, sunt inovative ca metodologie şi tematică, flexibile, incluzând şi module in interval de timp scurt şi sesiuni de durată mai lungă.

Programul LEADERS Explore, destinat liceenilor a constat în 4 sesiuni de training, proiecte în comunitate, întâlniri cu lideri inspiraţionali, iar la sfârșitul cursului participanții au primit Certificat de leadership. Orașele participante au fost Bucureşti, Ploieşti, Bârlad, Bistriţa, Iernuţ, Lugoj, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Târgu Jiu și Târgu Mureş.

Elena Pâslaru, trainer, oferă un scurt interviu pentru mai multe informații:

Î. Ce studii ai urmat pentru a fi trainer la Leaders?

R: Am devenit „trainer” în cadrul Leaders înainte de a obține diploma de formator. Atunci nu aveam în minte că voi deveni trainer în cadrul echipei, ci știam, la fel ca și Mădălina, colega cu care am început acum 10 ani, că era nevoie de o schimbare în bine în Romania și voiam să dăm mai departe ceea ce credeam că știm atunci. Apoi am obținut certificatul de Formator acreditat de Ministerul Educației. Pentru cine își dorește să devină trainer, recomand ca în avans să treacă prin niște cursuri, va evita o serie de greșeli de începător și va învăța de la alții cum poate transmite cât mai bine informația către participanți.

Î: Lia si Raluca ce rol au în Leaders Explore? Stiu că sunt ajutoarele tale, dar sunt și ele traineri?

R: Lia si Raluca sunt membrii importanți în echipă, însă ele se ocupă, în primul rând, de organizarea cursurilor, având și responsabilitatea de asistent de trainer. Echipa este formată din traineri și organizatori, adică cei care livrează conținutul și cei care se asigură că există toate resursele necesare, că sunt participanți înscriși, că totul se întâmplă conform planului. În funcție de interesele lor pe termen lung, Lia și Raluca pot deveni sau nu traineri. Ocazional, ele au posibilitatea să experimenteze în timpul cursurilor cum este să susții exerciții sau părți de curs.

Î: Au fost 200 de cereri de înscrieri la acest curs?

R: Nu au fost atât de multe, însă au fost peste 60 de înscrieri. Un număr mare pentru un oraș unde venim pentru prima dată cu un proiect educațional.

Î: Ce număr a fost Bistrița în cadrul absolvirilor?

R: Echipa de adolescenți din Bistrița a fost a doua care a absolvit programul Leaders Explore pentru elevi.

Festivitatea de absolvire a cursurilor a început la ora 10:30 la Hotel Krone. La începutul festivității Elena Pâslaru și Raluca Mitroiu au spus câteva cuvinte despre absolvenți și au prezentat lucrările Power-Point făcute în urma implementării celor două proiecte.

Fiecare absolvent a ținut un discurs de trei minute în fața invitaților și colegilor săi în care s-a vorbit despre experiențele petrecute la Leaders Explore, cum i-a schimbat acest curs, dar și despre lucrurile care îi definesc și după care se ghidează.

Momentul festivității de absolvire a fost unul emoționant și memorabil, acesta fiind de fapt „un sfârșit ca un început” pentru tinerii exploratori. Trainerii cursului de leadership au fost Elena Pâslaru, împreună cu ajutoarele sale, Lia Popescu și Raluca Mitroiu.

Leaders Explore i-a schimbat pe elevi, i-a dezvoltat personal, aceștia și-au găsit domeniile în care vor să lucreze în viitor, domenii în care pot combina plăcerea cu munca, au învățat să se cunoască pe ei, să își formeze o afacere și să vorbească în public. Leaders Explore a scos în lume niște exploratori dornici de învățare și cunoaștere, pe care îi așteaptă un viitor strălucit.

Carmen Rus, reporter de liceu

Foto: Lia Popescu

Be the first to comment on "Absolvirea primei generații Leaders Explore, Bistrița"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.