Activități recreative în parcul dendrologic Arcalia

Duminică, 21 aprilie 2019, elevii de gimnaziu participanți la Olimpiada Națională de Limba Franceză de la Bistrița au vizitat parcul dendrologic de la Arcalia, unde au luat parte la activități recreative.

După două zile de încordare determinată de probele olimpiadei, care au avut ca element de noutate proba orală adresată deopotrivă și elevilor de gimnaziu, olimpicii de clasa a VII-a și a VIII-a participanți la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză au fost conduși în mijlocul naturii.

Astfel, peste 150 de elevi de gimnaziu  au descins la Complexul Arcalia, duminică 21 aprilie 2019, unde au fost informați cu privire la istoria castelului Bethlen și a parcului dendrologic.

Atmosfera a fost primitoare încă de la început, copiii fiind așteptați cu gogoși calde cu ciocolată, dar și cu explicații detaliate asupra elementelor de interes ale zonei.

Deși din cele peste 150 de specii de arbori au mai rămas numai în jur de 100 de specii, parcul oferă încă, prin diversitate și adaptabilitate, o puternică atracție, aflându-se sub patronajul Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca.

Elevii au fost atrași de aspectul îngrijit al parclui, dar și de florile multicolore, răsfirându-se pe alei pentru a face fotografii sau pentru a admira diferitele tipuri de arbori. După o scurtă drumeție pe traseul parcului, s-au îndreptat spre locurile care i-au încântat cel mai mult, relaxându-se în voie.

Organizatorii au avut în vedere și înclinația copiilor spre joc, astfel că animatoarea Cristina Hangea de la Asociația Tineri pentru Comunitate a propus olimpicilor câteva jocuri de team-building, cu ajutorul cărora a reușit să-i deconecteze și să-i atragă, în același timp.

Diferitele tipuri de jocuri și de ritm i-au determinat pe copii să fie din ce în ce mai relaxați. Unele jocuri le-u solicitat elevilor atenția, altele îndemânarea sau echilibrul, dar și rapiditatea sau viteza de reacție, stârnind râsul celor care nu reușeau să se încadreze în comenzi.

Unii dintre ei au fost atrași de calul care se afla în parc, petrecând mult timp în vecinătatea acestuia. Întrebați dacă le place programul și locul în care se află, copiii au afirmat că se simt bine și că se bucură că au fost într-un loc atât de frumos, dar și de natural, în același timp.

Atrase de frumusețea plantelor înflorite, fetele și-au împletit chiar cununițe de flori, bucurându-se de ideea de a le imortaliza imaginea cu camera de fotografiat.

Dimineața s-a încheiat cu un picnic, atmosfera fiind una destinsă și de bună dispoziție.

Prof. Aurelia Hîruța

Foto: Aurelia Hîruța

Be the first to comment on "Activități recreative în parcul dendrologic Arcalia"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.