Atelier foto cu Puica Gigi la CNAM

Vineri, 27.10.2017, a avut loc în cadrul săptămânii Școala altfel un atelier de fotografie la care a fost invitat fotograful Puica Gheorghe, Gigi, cum îl cunosc prietenii, care le-a dezvăluit elevilor de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” tainele ascunse ale fotografiei.

Activitatea a fost organizată de profesoara Aurelia Hîruța, care i-a rugat pe cei prezenți ca la începutul activității să scrie pe o hârtie așteptările lor despre această activitate, iar la sfârșitul ei să constate dacă ele au devenit realitate.

Fotograful dar, în acelasi timp, asistenul medical și psihologul Puica Gheorghe le-a demonstrat elevilor Colegiului National „Andrei Mureșanu” că poți să îți duci la împlinire visul chiar dacă în viața ta trebuie să faci „ceea ce trebuie să faci pentru a trăi”. „Mi-am urmat visul și am urmat un master în fotografie” a mărturisit acesta elevilor.

Deși „ocupat la puterea a treia” a venit în mijlocul elevilor pentru a-i învăța tainele fotografiei, așa cum și el a fost fascinat din copilărie de magia apariției pe hârtia fotografică a imaginii captată pe film de aparatul foto. A început prin a le explica tehnica unei fotografii bine încadrate, afirmând că buna încadrare a unei fotografii stă la baza unei poze de calitate. Astfel, a continuat cu setările de bază ale unui aparat foto.

Prima tangență a lui Puica Gigi cu un aparat foto a fost la vâsta de 4 ani, când un vecin i-a invitat pe el și pe tatăl său să vadă cum se fac fotografiile. „Am fost fascinat din toate punctele de vedere, am rămas îndrăgostit pe viață de fotografie” a afirmat el.

Elevii au rămas captivi timp de o oră în lumea fotografiei, învățând foarte multe lucruri noi și bucurându-se de minunatele povestiri ale fotografului. „A fost foarte frumos, chiar am învățat multe lucruri noi, iar fotografia a devenit și pentru mine o pasiune și vreau să o dezvolt” a spus un elev al clasei a IX-a A.

La finalul activității, Gigi Puica le-a propus tuturor elevilor o expozitie de fotografii pe ziarul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” CNAMonline, idee care i-a entuziasmat pe toți cei prezenți.

Sharon Crețu, reporter de liceu

 

Be the first to comment on "Atelier foto cu Puica Gigi la CNAM"

Lasă un răspuns