Campionat de fotbal devenit tradiție!

Marţi, 24 aprilie 2018, echipele secţiei maghiare s-au confruntat în cadrul campionatului de fotbal organizat de Consiliul Elevilor al secţiei maghiare.

Fotbalul este pasiunea celor mai mulţi băieţi. De aceea, campionatele şcolare de fotbal nu sunt numai o oportunitate de distracţie şi de a practica sport, ci şi o ocazie despre care se va discuta mult timp după desfăşurare.

În cadrul campionatului de fotbal al caselor de la secția maghiară s-au confruntat clasele IX-XII, care au concurat pentru cupă pe terenul sintetic de fotbal Baza Sportivă ,,Deportivo la Goruñ” de lângă Liceul de Muzică ,,Tudor Jarda”. Fiecare echipă a avut de jucat o partidă cu toate celelalte, printre care jucătorii au avut cinci minute la dispoziţie pentru încălzire şi un pic de odihnă.

Spectatorii îi încurajau continuu. Colegii de clasă, foşti elevi ai liceului, unii membri de familie, dar şi directorul adjunct Antal Atilla s-au numărat printre suporteri.

Organizatorii, conducerea Consiliuliu Elevilor al Secţiei Maghiare, simt o mare responsabilitate păstrând tradiţia anuală şi menţinând un eveniment menit să apropie elevii. Atilla Orbán, din clasa a IX-a B, preşedintele consiliului, ne-a acordat un interviu despre tot ceea ce înseamnă campionatul de foatbal pentru el.

Î: Ai avut mereu intenția de o organiza acest campionat de fotbal?

 

R: Da, desigur. Sincer, a fost un fel de vis și mi se pare că evenimentul este unul reușit.

Î: Ce dificultăţi ați întâmpinat în organizare?

R: N-am avut destul timp pentru a ne mobiliza. Chiar am început mai târziu decât plănuisem.

Î: Cum te simți în postura de președinte, dar și de jucător? Ai un dublu rol.

R: Mă simt la fel în ambele roluri, ca un adolescent obișnuit. Nu cred că ar tebui să mă simt altcumva.

Î: Pe teren te simți responsabil de reușită?

R: Într-un fel, da; am ajutat la marcarea a două goluri. Dar succesul este al colegilor mei.

Î: Ai vrea să continui cu această tradiție?

R: Da. De asemenea, vreau să continui și cu organizarea campionatului de toamnă pentru a ne intra în ritm.

Meciurile au avut o atmosferă încinsă, dar totodată amicală. Punctul culminant al după-amiezii am fost însă meciul decisiv dintre clasele a noua și a douăsprezecea. Învingătorii campionatului au putut fi anunțați numai după loviturile din careu cu care s-a prelungit meciul tensionant. Echipa claselor a douăsprezecea a câștigat, după ce o singură lovitură a fost ratată de către cei din a noua, ajunși pe locul al doilea.

Premierea a avut loc pe teren, cu împărțirea medaliilor pentru locurile I, II și III, a cupei câștigătorilor și anunțarea celui mai bun portar și a celor mai buni marcatori – Fogarasi Ernő, clasa a IX-a H, respectiv Kerekes- Kis Dávid, din a IX-a B și Darlaczi Zsolt din clasa a XI-a B.

Paul Gorun, administratorul bazei sportive, a documentat activitatea și a postat fotografiile pe pagina de Facebook a terenului.

Acest campionat demonstrează plăcera copiilor de a juca fotbal și tăria cu care aceștia vor ca evenimentul să se repete în fiecare an.

Bocskai Eliza-Blanca, reporter de liceu

Be the first to comment on "Campionat de fotbal devenit tradiție!"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.