Campionat de jocuri video la CNAM

Unul dintre cele mai atractive puncte ale Târgului de Crăciun de la CNAM Bistrița l-au reprezentat jocurile virtuale.

Dacă ideea jocului „League of legends” la Târgul de Crăciun CNAM a fost inițiată de elevii clasei a XII-a B și se află la a IV- ediție, cel de-al doilea joc „Clash royale” a fost ideea elevului Dascălu Daniel, din clasa a IX-a C.

Istoria primului joc este extrem de atractivă pentru liceeni, astfel că înscrierile au început cu câteva săptămâni înainte, pe internet, ajungându-se la 16 echipe a câte 5 jucători de la mai multe școli din oraș. Fiecare jucător a plătit 10 lei la înscriere, astfel încât din acest joc s-au strâns 800 de lei.

Atmosfera în timpul jocului a fost incendiară, în sala D 10 fiind jucătorii, iar în sala D 9 spectatorii, care au urmărit în timp real tot ce făceau jucătorii, prin proiectarea pe perete a ecranelor și care au făcut adevărate galerii, reacționând la fiecare secvență mai tensionată.

Organizatorii au premiat câștigătorii cu diplome realizate pe cheltuiala lor, iar campionatul este înscris oficial la producătorul jocului, care premiază câștigătorii direct în joc prin premii virtuale.

Printre participanți au fost echipe care participă de 4 ani la rând, campionatul durând până la ora 17.00, până la desemnarea echipei câștigătoare: Wild Boars.

Celălalt joc este un joc care se joacă pe telefon. La început au fost 30 de participanți, jucându-se 1 la 1. Următorii jucători au fost aleși aleator, iar punctajul cel mai mare a câștigat.

În ceea ce privește acest joc, s-au putut înscrie jucători cu vârste între 10 și 20 de ani și este curios de văzut cum alături de copilul de 10 ani stă ghemuit pe telefon adultul de 20 de ani, cuprins de magia aceluiași joc.

Claudia Scuturici, reporter de liceu

Foto: Robert Borsos

Be the first to comment on "Campionat de jocuri video la CNAM"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.