CNAM – pregătit de sărbătoare

Joi, 21 decembrie 2017, a avut loc, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, tradiționalul Târg de Crăciun. Acesta a debutat la ora 9, spre încântarea elevilor, dar și a profesorilor.

Zeci de elevi de la aproape toate școlile din Bistrița au trecut pragul liceului, fie pentru a face cumpărături, fie pentru a participa la campionatul de League of Legends, care a fost una dintre marile atracții ale Târgului de anul acesta. Pe lângă acesta, doritorii au găsit tot ce și-au dorit: începând cu bucate tradiționale și continuând cu shaorma, prăjituri sau decorațiuni, toate acestea au putut fi gustate joi.

De asemenea, iubitorii de lectură au fost încântați de anticariatul deschis de clasele a X-a C și a XII-a C.

Un vizitator special a fost Moș Crăciun, alături de Clovnul, Crăciunițele și Spiridușele din clasa a IX-a E. Moșul, Raul Peterlin, a afirmat: „Eu particip la acest târg de pe clasa a 7-a, de când eram în generală. De la an la an s-a schimbat moda. Înainte erau în trend dulciurile, apoi cele sărate și preparatele tradiționale românești. Atmosfera este aceeași, însă: primitoare, caldă, mereu ți se zâmbește și nu ți se aruncă „mai poftiți”-ul cu silă. Clasele abordează de la an la an teme interesante, unice. Cu asta ne afirmăm ca liceu, de fapt.

Ca Moș, am descoperit că există o bucurie a copiilor care nu poate fi exprimată în cuvinte. Fețele lor spun tot. Am făcut poze cu oameni interesanți, foști colegi care au intrat la alte școli, dar erau acolo. Ne-am reunit pentru câteva ore.”

Târgul de Crăciun a fost inițiat cu ani în urmă de prof. Bucur Katalin și a dobândit cu timpul o din ce în ce mai motivată necesitate, evenimentul constituind un real punct de reper pentru elevii colegiului, fapt dovedit de numărul mare de CNAM-iști studenți care-i trec pragul și care declară că sunt legați afectiv  de acest eveniment.

La Târg s-au adunat 10.073 de lei, clasa a X-a A obținând cea mai mare sumă: 1.313 lei. Dintre aceștia, 2000 de lei au ajuns la Ionuț Zăvoianu. Vor fi ajutați 32 de elevi ai liceului, cu sume cuprinse între 100 și 1000 de lei, atât de la secția română, cât și de la secția maghiară.

De asemenea, vor fi premiați, în colaborare cu Asociația Părinților din CNAM, opt elevi care au obținut premii la concursuri naționale sau internaționale. Direcţiunea a oferit susţinere maximă, colegii au colaborat excelent, copiii s-au implicat foarte mult,” a declarat Nicoleta Butuza, consilier educativ.

 

Claudia Scuturici, reporter de liceu

foto: Sharon Crețu

Be the first to comment on "CNAM – pregătit de sărbătoare"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.