Dănescu Gabriel Vasile – olimpic național la fizică

Mă numesc Dănescu Gabriel Vasile, sunt din clasa a VII-a C și o am ca diriginte pe profesoara de religie Pintiliescu Andreea, care m-a motivat să particip la olimpiada de fizică. La olimpiadă am fost la doar câteva puncte distanță de medalia de bronz. A fost o experiență unică. Olimpiada s-a ținut la Breaza, unde am stat într-un colegiu militar, am văzut cum se desfășoară lucrurile pe acolo. Atmosfera a fost una foarte frumoasă, colegii au fost super de treabă, am reușit să mă înțeleg foarte bine cu fiecare dintre ei. Am stat împreună cu niște băieți din Cluj, care erau și ei extraordinari, ne-am împrietenit, am discutat despre subiectele date, care au fost foarte grele. Timpul de rezolvare ne-a pus tuturor probleme.

 

Î: În ce a constat pregătirea ta pentru această olimpiadă ?

R: A constat în foarte multe probleme de fizică; știu că lucram pe zi în jur de 6 ore doar pentru fizică și numai cât veneam la pregătire la laborator pentru proba practică.

Î: De ce ai ales această materie ?

R: Am ales această materie deoarece subiectul din anul acesta și programa m-au atras. Mi-am propus de la începutul anului să ajung departe, profesoara Ungur Gențiana  m-a ajutat cel mai mult și astfel am reușit să ajung la națională.

Î: Care sunt sacrificiile pe care le-ai facut pentru a atinge acest nivel?

R: Nu pot să spun că fac neapărat sacrificii, singurul sacrificiu ar fi timpul pe care-l aloc pentru materie, deoarece după ce termin, cunoștințele le folosesc doar pentru o anumită clasă, iar atunci, dacă această materie apare numai în clasa a VII-a, până ajung eu la liceu va fi un pic de timp în care nu mai am nimic de-a face cu această materie.

Î: Care sunt aspirațiile tale pentru viitor?

R: Pentru viitor vreau să rămân la Colegiul Naţional „Andrei Mureșanu”, la profilul științe ale naturii. Legat de fizică, îmi doresc și la anul să particip la olimpiadă.

Î: Cu ce amintire frumoasă ai rămas în urma acestei olimpiade ?

R: Aflarea rezultatelor, pentru că după probe s-au afișat rezultatele destul de târziu, iar emoțiile au pus stăpânire pe mine în acele momente.

Î: Ce alte pasiuni mai ai în afară de fizică?

D: Fotbalul, mor după fotbal și, de asemenea, istoria, care e unul dintre subiectele mele preferate de la școală.

Î: Practici și alte activități extracurriculare ?

R: Da, practic înotul, care e, de asemenea, una dintre pasiunile mele.

Î: Ai mai participat la alte olimpiade?

R: Da, am mai participat la olimpiada de biologie, unde, la faza județeană, am ajuns pe locul II, la distanță de 1 punct față de cel de pe locul I. Am mai participat și la olimpiada de matematică, la faza județeană. Mă mai așteaptă un concurs de fizică combinată cu matematică, care va avea loc sâmbăta asta.

R: Ce mesaj ai pentru colegii tăi ?

D: Să se țină de școală, să învețe, să se străduiască la materiile la care nu s-au descurcat până acum, deoarece totul este posibil dacă te străduiești.

Amalia Rus, Sharon Crețu, reporteri de liceu

 

Be the first to comment on "Dănescu Gabriel Vasile – olimpic național la fizică"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.