Desfășurarea alegerilor pentru constituirea Consiliului Județean al Tinerilor Bistrița-Năsăud în anul 2023

În data de 12.05.2023, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu au avut loc alegerile pentru reprezentantul Consiliului Județean al Tinerilor Bistrița-Năsăud.

Odată cu ziua de vineri, 12.05.2023, în cadrul Colegiului Național „Andrei Mureșanu’’, din Bistrița, au avut loc alegerile reprezentantului Consiliului Județean al tinerilor Bistrița-Năsăud. Procesul de votare a început la ora 8:00 și a durat pâna la ora 14:00, acesta având loc în același timp atât pentru secția română, cât și pentru secția maghiară. Astfel, fiecare elev din CNAM a avut ocazia să-și exercite dreptul democratic, alegându-și candidatul pe care l-a considerat cel mai potrivit să reprezinte interesele liceenilor din CNAM pe lângă Consiliul Județean BN.

Ziua votului a fost una plină de entuziasm și de emoții, atât pentru votanți, cât și pentru cei opt candidați, elevi în clasele a IX-a și a X-a, care au mărturisit dorința lor de a prelua responsabilitatea de-a reprezenta Colegiul Național „Andrei Mureșa” în fața Consiliului Județean al Tinerilor și de-a fi vocea întregului liceu, ascultând părerea fiecăruia în egală măsură.

Fiecare dintre acești candidați a avut posibilitatea de a-și duce la capăt câte o campanie electorală, pentru a transmite întregului liceu atât posibilele obiective, cât și determinarea lor.

  Cei 701 elevi care au participat la vot s-au arătat foarte implicați în procesul de votare, luându-și dreptul la vot foarte în serios. Fiecare dintre elevii prezenți la școală în ziua de vineri a primit câte un buletin de vot, pe care a urmat să fie pusă o ștampilă în dreptul candidatului favorit, buletinele fiind pe urmă puse în urna destinată pentru voturi.

Pentru a asigura atât transparența și integritatea procesului de votare, cât și buna desfășurare a alegerilor, întregul proces de votare a fost desfășurat și monitorizat de membrii Biroului Electoral Central de Circumscripție, alături de președinta acestuia, profesoara de matematică Stoleru Daria și de vicepreședinta Măierean Carmen, profesoară de istorie. Din Biroul Electoral Central al Circumscripției Nr. 2 au făcut parte și consilierul educativ al CNAM, profesoara Aurelia Hîruța și reprezentanți ai elevilor din fiecare an de sudiu al claselor de liceu.

Observatorii actului alegerilor au fost elevii din echipa de reporteri de liceu a ziarului CNAMonline, care au realizat fotografii și au luat pulsul evenimentului.

După numărătoarea voturilor, câștigătoare a ieșit eleva SUCIU BIANCA MARIA, din clasa a X-a F, pentru secția română, cu un număr de 131 de voturi și eleva DORLOCI HANNA ADRIEN, din clasa a X-a H, din partea secției maghiare, cu un număr de 100 de voturi.

După parcurgerea procedurilor prevăzute în regulament precum predarea și preluarea mapelor cu documentele alegerilor de către reprezentanții CEJ, depunerea contestațiilor la CEJ și rezolvarea acestora, urmate de afişarea rezultatelor alegerilor la sediul CEJ şi la sediul circumscripţiilor electorale, în perioada 18-23 mai, va avea loc depunerea candidaturilor pentru funcția de președinte/vicepreședinte la CEJ ( termen limită 23 mai, ora 12,00) la care se vor putea înscrie toți consilierii aleși.

   Procesul alegerilor se va finaliza în perioada 24-31 mai după parcurgerea etapelor specifice: ședinţa publică de validare şi constituire a CJT (în sala de şedinţe a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud), susținerea candidaturilor pentru președinte/vicepreședinte și alegerea Președintelui și a Vicepreședinților.

Reporteri de liceu: Hangan Jessica-Roberta,

Someșan Ana-Maria,

Stejerean Medeea,

Pintea Maia,

Mureșan Andreea

Be the first to comment on "Desfășurarea alegerilor pentru constituirea Consiliului Județean al Tinerilor Bistrița-Năsăud în anul 2023"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.