Elevii colegiului Național „Andrei Mureșanu”celebrează iubirea

Dragobetele şi Valentine’s Day, sărbătorile care celebrează dragostea şi pasiunea, au fost celebrate luni la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” în sala „Gavril Scridon” de către elevii Colegiului Naţional “Andrei Mureşanu”, Bistrița.

Elevii claselor a IX-a E şi a X-a D coordonați de profesoarele Moroşan Lenuţa, Lechinţan Dalia şi bibliotecara Butuza Nicoleta au realizat un moment cultural pe o temă universală – iubirea. Scopul activităţii a fost de a le aminti elevilor că dragostea nu se pierde niciodată, acesta fiind sentimentul cu care se vor confrunta şi ei în curând.

În dechiderea activităţii, Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” le-a vorbit tinerilor despre importanţa lecturii şi rolul bibliotecii, găsind printre elevi un număr mare de iubitori de cărţi.

Ei au recitat poezii de dragoste în limba română şi în limba engleză, scrise de Mihai Eminescu, George Coşbuc, Ion Minulescu şi de poeţi contemporani. Copiii s-au distrat, lăsându-se atraşi de sentimentul puternic al iubirii, cântând doine, romanţe şi melodii din repertoriul Mariei Tănase cu mesaje puternice. Au fost prezente şi trei perechi de dansatori ai clasei a X-a D, care i-au încântat pe invitaţi cu jocurile populare specifice zonei Someşului.

Clasa a IX-a E, prezentă din partea variantei englezeşti a sărbătorii, Valentine’s Day, a avut momente de recitare în limba engleză şi de cântec, iar clasa a X-a D, reprezentând  varianta românească a sărbătorii, Dragobetele, a avut momente de recitare de poezii cu interpretare artistică şi un moment de dans folcloric.

În urma unui interviu acordat ziarului CNAMONLINE, Lenuţa Moroşan oferă informaţii despre activitate:

R: Cum apreciați derularea acestei activităţi?

LM: Folclorul cu iubirea sunt mână în mână şi atunci când ieşi în public poţi să regreţi sau nu. Eu nu am regretat, am apreciat foarte mult partea folclorică. Dacă iubeşti, trăieşti, în rest doar exişti.

R: S-au ridicat elevii la standardele cerute?

LM: Am muncit o săptămână, astfel încât nu am putut avea aşteptări prea mari. Dacă spui că totul a ieşit bine, înseamnă că nu vrem să avansăm. Învăţând din greşeli ne corectăm pe noi. Pentru a ajunge la performanţă e nevoie de multă repetiţie.

R: Elevii au fost abordaţi pentru a participa la activitate sau ei au fost cei care s-au oferit voluntar?

L: Elevii au colaborat, au pus suflet.

Carmen Rus, reporter de liceu

Citiți și http://www.mesagerul.ro/2017/02/20/ce-s-ar-face-inima-intre-dragobete-si-valentin

Be the first to comment on "Elevii colegiului Național „Andrei Mureșanu”celebrează iubirea"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.