Gala „Comunitarium” – un pas în față

Vineri, 29 septembrie 2017, a avut loc, la Hotel Metropolis Bistrița, gala anuală „Comunitarium”, organizată de asociația cu același nume.

Gala „Comunitarium” este evenimentul care încununează, an de an, eforturile asociației de a contribui, pe diverse planuri, la dezvoltarea comunității bistrițene. În cadrul ediției din acest an, au fost premiați zece elevi de nota zece, cu contribuția Romfulda, cu cea a invitaților și a altor participanți binevoitori.

Intrarea s-a făcut pe baza unui bilet ce a costat 15 lei. Evenimentul a debutat la ora 18 și a durat 3 ore, timp în care perticipanții au ascultat poveștile de succes a cinci cunoscuți speakeri: Bogdan Pandea, Ramona Irina Tarță, Marius Catrinoiu, Claudiu David și Ovidiu Oltean. Prezentator a fost Stelian Burduhos.

Invitații s-au bucurat și de un moment artistic: saxofonistul Codruț Ceoarec a interpretat două  melodii, care au constituit fundalul musical pentru perechea de dansatori Vlad Darius Turlaș și Miruna Alexandra Coșug.

La finalul galei, ficare speaker a premiat câte doi copii. Premiile au constat in laptop-uri performante care să îi ajute în noul an școlar și care să îi motiveze să învețe în continuare la fel de bine.

Gavrilă Urs, coordonatorul proiectului, a ținut să le mulțumească tutror celor care s-au implicat în acest eveniment, declarând că, în urma acestuia, fiecare persoană ar trebui să învețe să fie altruist.

Rugați să spună câteva vorbe despre gala, Bogdan Pandea și Ovidiu Oltean au afirmat:

„Din punctul meu de vedere, gala e cel mai bun mediu prin care poți lua câteva exemple din școală, să le premiezi, pentru că merită, iar ele să ajunga exemple pentru ceilalți, acre la rândul lor sa fie exemple pentru cât mai mulți copii și, astfel, să fim o comunitate plină de exemple. Teoretic, implicarea mea constă în 26 de ani de a încerca să fiu un exemplu pentru alții, și aceasta cred că e cea mai mare implicare pe care un om ar trebui să o aibă: implicarea în dezvoltarea lui. Mesajul meu pentru tineri ar fi să nu lase pe nimeni să le stabilească nivelul și tot timpul să își planifice următorii pași.”

„Această gala mi se pare o oportunitate extraordinară prin care putem să îi premiem și să îi apreciem pe cei care învață, pe cei care investesc în educația lor, pentru că indifferent ce facem în viață, e nevoie să devenim tot mai buni în ceea ce facem. Putem să îi aducem în față pe cei care au făcut deja un pas în față și sunt foarte onorat să fiu aici, alături de Asociația Comunitarium. Am venit cu tot dragul să le împărtășesc copiilor din experiențele și cunoștințele mele, sperând că o să aduc puțină valoare în viața lor. Pentru toți tinerii, mesajul meu este: unu, găsește și fă ce îți place în fiecare moment al vieții tale. Doi, învață, învață să faci mai bine ceea ce îți place, pentru a deveni tot mai bun. Trei, ai încredere în tine, indifferent ce zic cei din jurul tău, află cine ești cu adevărat. Cunoaște-ți punctele tari și pe cele slabe ca să te cunoști pe tine, pentru că atunci o să ai curajul să faci orice.”

Cei zece laureați au biografii pline de semnificații, care merită a fi cunoscute de cât mai mulți colegi

1. Candale Gabriela Precum apa inima ți-o răcorește, așa și învățătura mintea ți-o înveselește.
Gabriela Candale locuiește în localitatea Maieru. Este elevă în clasa a VIII-a, a realizat faptul că succesul este suma unor eforturi mici repetate zi de zi. Gabriela este de nota 10, a participat la olimpiade județene și naționale unde a reușit să facă performanță, a obținut premiul I la olimpiada națională de geografie și religie, iar la limba română a reușit să obțină mențiune. Succesul nu este greu de obținut, greutatea este să îl meriți! Gabriela Candale merită să cunoască drumul către succes !
2. Creța Valentin Valentin Creta este un baiat din Poiana Ilvei care dovedeste ca ambitia este cheia succesului. Acest lucru il dovedeste complexitatea diplomelor de la diferite olimpiade. Soarta i-a pregătit și neplăceri a suferit de o boala cronica la picior timp de cinci ani. Acel lucru nu a fost un impediment pentru Valentin, ambitia i-a fost alături la fiecare pas, nu si-a dorit sa tragă chiulul de la ceea ce a însemnat învățătură si-a dorit sa continue studiile chiar in saloanele spitalelor. Cu toate acestea Valentin are rezultate exceptionale la scoala reprezentand un baiat de nota 10. Învățătura a cerut pentru Valentin o munca in plus in fiecare moment !
3. Sabadîș Florina Florina Sabadis este o fetita din Sangeorzul Nou care reuseste sa faca performanta, fiind prima din scoala la invatatura. Totodata este un exemplu viu, ea crede faptul ca problemele sunt mici scuze pentru a nu avea succes la scoala, transformandu-se intr-un scut de aparare. Florina provine dintr-o familie monoparentala. Ei ii place sa ocolească problemele vieții nu caută sa le rezolve pentru a economisi mai mult timp pentru învățat.
4. Petruț Florina Petruț Florina din localitatea Lechinta este o eleva in clasa a-X-a cu numeroase premii care dovedesc că pasiunea pentru chimie poate ajunge la un alt nivel. Având un caracter puternic si o ambiție de invidiat, Florina a obiținut premiul I la olimpiada judeteana de chimie. Dorim sa promovăm performanța, iar Florina este un exemplul perfect, de elev care trebuie susținut si incurajat.
5. Bica Mădălin Aparent un licean obisnuit din Sângeorzu Nou, muncitor și cu rezultate școlare deosebite. În esență, Mădălin este unul din acei super eroi ai comunității care se implica in diverse actiuni de voluntariat pe partea de situatii de urgenta. Voluntarii nu au neapărat mai mult timp liber decât noi toți ceilalți, însă au o sămânță care înflorește mai frumos in inima lor. Ceea ce îl înconjoară nu sunt factori intimidanti pentru Madalin care este caracterizat de un spirit altruist nativ si un caracter deosebit.
6. Muresan Maria Maria Mureşan din Şieu Măgheruş, este o eleva silitoare care a realizat faptul ca tot ceea ce invata acum îi va folosi intr-un moment in care nu se va aștepta! În ciuda vârstei, Maria este într-o ascensiune continua, cu rezultate foarte bune la şcoală și totuși ajutorul de încredere al mamei. Este o eleva care dă dovada de modestie şi pricepere in tot ceea ce face! Este pregătită mereu pentru orice eventualitate, astfel are câștigată jumătate de bătălie dinainte să apară!
7. Ciorba Alina Jimborul este un sat micuț cu oameni mari. Alina este cel mai concludent exemplu in acest sens. Chiar dacă pare o fetiță timidă și firavă, este proaspăta absolventă a clasei a V-a, a reușit să fie prima din clasa cu o medie impresionanta de 9,82 și îi place sa lupte desi oamenii care luptă, pot pierde. Pentru ea acest lucru nu este o problema, vede o problema in momentul in care oamenii nu lupta și se vede clar cum pierd fără sa fie conștienți. Când viața îți dă lămâi, faci limonadă, însă când viața iți dă greutăți treci peste. Alina este o învingătoare!
8. Csurar Petruța Csurar Petruța este o fetiță deosebită din comuna Rodna. Pe lângă faptul că este o elevă eminentă, Petruța este o luptătoare! Dă dovadă de perseverență şi merge încrezătoare pe drumul cel bun, cu credința ca totul o să fie bine într-o zi. Îi face mândri pe toți din jurul ei, pe toți din lume și din altă lume! Petruța este exemplul concret că atunci când îți doreşti ceva cu adevarat, nimic nu te poate opri din drumul tău.
9. Oroian Augustin Florin Oroian Augustin Florin din localitatea Zoreni este elev in clasa a-VI-a și îș i ocupa timpul lui liber pentru a-i ajuta pe alții, s-a implicat in diverse activități de voluntariat și totuși Voluntarii nu sunt plătiţi nu pentru că nu au nicio valoare, ci pentru că sunt de nepreţuit. Florin pe lângă ca este harnic și participa la cursuri de dezvoltare personală, este un elev cu rezultate remarcabile la învățătura. Ia toate decizile in viața gândindu-se la persoana care ar vrea sa devină!
10. Ivacson Andrei Andrei este din localitatea Târlișua, elev în clasa a VII-a. Îi place sa învețe și crede ca doar învățând își poate face un viitor mai frumos. Este captivat de ceea ce înseamnă istorie are deja rezultate forte bune si totuși dorește sa lupte pentru a putea face performanța. Viața pentru Andrei are înțeles în momentul în care lupta !
Gavrilă Urs, coordonatorul proiectului, a ținut să le mulțumească tutror celor care s-au implicat în acest eveniment, declarând că, în urma acestuia, fiecare persoană ar trebui să învețe să fie altruist.

 

Toți banii care s-au adunat la gală, prin vânzarea de bilete și de diverse alte obiecte, precum caiete, au fost acordați celor zece premianți.

 

Claudia Scuturici, reporter de liceu

Foto: Asociația Comunitarium- facebook

Be the first to comment on "Gala „Comunitarium” – un pas în față"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.