Halloween caritabil la CNAM

Joi, 31 octombrie 2019 la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” a avut loc petrecerea de Halloween cu scop caritabil organizată de Consiliului Școlar al Elevilor şi de Club Leo Bistriţa „Poarta Transilvaniei”.

Halloweenul este, în esenţă, încercarea de a intra în legătură cu forţe spirituale, multe dintre ele fiind ameninţătoare sau înspăimântătoare. Numeroase sărbători asemenea Halloweenului îşi au originile în păgânism şi în cultul strămoşilor. Chiar şi în prezent, oamenii din toată lumea se folosesc de astfel de ocazii pentru a intra în contact cu aşa-zise spirite ale morţilor.

Dovlecii şi Halloween merg la fel de bine împreună ca dulciurile şi Halloween: sculptarea dovlecilor de Halloween nu este doar distractivă, ci se crede şi că poate alunga spiritele rele.

În 31 octombrie în sala de sport a Colegiului Naţional ,,Andrei Mureşanu’’ între orele 16:30-21:00, elevii liceului şi nu numai au luat parte la petrecerea de Halloween organizată de Consiliul Şcolar al Elevilor, împreună cu Leo Bistriţa. Această petrecere a avut ca scop strângerea de fonduri pentru construirea unui adăpost pentru persoanele abuzate în familie.

Atmosfera a fost întreţinută de Dj Minu, iar momentele au fost imortalizate de elevul Bogdan Moldovan din clasa a X-a E, ambii voluntari fiind foarte încântaţi de idee şi au acceptat fără ezitare propunerea, bucurându-se că pot ajuta la un caz umanitar.

Preşedinta Consiliului Şcolar al Elevilor din CNAM, Andreea Catalano a declarat că banii strânşi o să fie donaţi pentru construirea unui adăpost pentru persoanele abuzate în familie. Deoarece anul trecut petrecerea a avut un mare succes au hotărât să continue ideea fiind o ediţie reuşită.

Preşedinta Clubului Leo Bistriţa, Cristina Florea subliniază: ,,Ne-am consultat cu cei din CŞE, ei ne-au ajutat cu organizarea, având în vedere faptul că au făcut acest lucru şi anul trecut, iar noi am susţinut financiar petrecerea. Ideile le-am gândit împreună, iar rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor”.

Măgheruşan Diana, elevă în clasa a X-a F afirmă: „A fost o atmosferă plăcută, iar costumele elevilor au fost impresionante. Organizarea a fost destul de bună şi mă bucur că am participat alături de prietenii mei”

Elevii au fost foarte mulţumiţi de petrecere şi speră că şi anul viitor va avea loc o nouă ediţie.

Reporteri de liceu, Buta Grigore, Foriş Roberta şi Ţiboca Cristina

1 Comment on "Halloween caritabil la CNAM"

  1. Cel mai bun articol pana acuma!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.