Halloween la ciclul primar din CNAM

Anul acesta, pe data de 31 octombrie, Halloweenul a fost celebrat într-un mod deosebit de către elevii clasei a II-a C Step by Step de la Coegiul Național „Andrei Mureșanu”. 

Ca în fiecare an, data de 31 octombrie este destinată Halloweenului, care anul acesta a fost celebrat într-un mod deosebit de către elevii clasei a II-a C Step by Step, de la Colegiul Național Andrei Mureșanu”. Alături de doamnele învățătoare Irina Matei și Dorina Podina,  ei au desfășurat activitatea intitulată BOSTANIADA, care a avut ca scop stimularea creativității celor mici într-un mod educativ.

Activitatea a fost inițiată de Carmen Nogy, inginer horticultor și profesor la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, care a venit cu o propunere inedită. Aceasta a povestit copiilor despre flori și speciile acestora, care au fost utilizate în acest proiect. Un alt obiectiv a fost să-i informeze pe copii despre bostani,

Povestea bostanilor este a celor cultivați în grădina părinților din localitatea Lechința, județul Bistrița-Năsăud, iar îmbinarea acestora în mod neașteptat a dat un plus de originalitate prin asocierea a  două elemente antagoniste: dovleacul și florile decorative.

Cei mici, mai ales pentru că au petrecut primii doi ani din învățământul primar în mediul online din pricina pandemiei, au răspuns pozitiv la această activitate.

Copiii s-au dovedit a fi creativi și chiar talentați, surprinzând cadrele didactice cu îndemânarea și dibăcia cu care au sculptat banalii dovleci, transformându-i în adevărate opere de artă.

BOSTANIADA i-a surprins într-un mod plăcut pe copiii care, inițial, credeau că vor sculpta dovleci atipici, cu chipul înfricoșător, așa cum se practică cu ocazia acestui eveniment. De asemenea, aceștia au fost încântați de arta decorativă pe care au creat-o cu propriile mâini, asociind-o metaforic cu niște „bombe de flori”, conform declarațiilor acestora.

 reporteri de liceu, Marcu Daria și Jessica Hangan

 

Be the first to comment on "Halloween la ciclul primar din CNAM"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.