Interviuri după ultima probă LAV

 După cele trei ore cât a durat proba orală a OLAV, elevii s-au arătat încântați de subiecte, mulți dintre ei afirmând că acestea au fost uşoare, frumoase, aşteptând emoţionaţi rezultatele.

Caluschi Mara Ioana, elevă în clasa a XII-a de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, Iași, participantă a nivelului IV a acordat un interviu după ultima probă:

Reporter: Cum ţi s-a părut proba orală?

Caluschi Mara: Mi s-a părut foarte interesantă, am avut o parteneră foarte drăguţă, cu care am reuşit să colaborez. Nu am avut nişte idei propriu-zise, a fost o discuţie lejeră şi mi-a picat prima noţiune, ceea ce a fost foarte bine. Prima moţiune a fost despre uniformizare şi, dacă considerăm că uniformizarea ajută la eliminarea a unui cuvânt pe care nu mi-l amintesc, din societate.

Reporter: Ai fost afirmator sau negator?

Caluschi Mara: Am fost negator, iar colega mea afirmator. Eu zic că ne-am descurcat. Aşteptăm să primim rezultatele.

Reporter: Cum au fost profesoarele din comisie?

Caluschi Mara: Au fost foarte drăguţe. Am ieşit zâmbind din sală, pentru că ele ne-au urat „O zi frumoasă!”. Au fost simpatice, ne-au ascultat şi chiar ne-au zâmbit. Mă aşteptam să fie nişte persoane mai înfricoşătoare, dar m-am înşelat.

Popescu Irina-Elena, elevă în clasa a X-a de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava şi Cosma Iulia-Miruna, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Spiru Haret” Târgu Jiu au fost partenere la proba orală şi declară că s-a desfăşurat foarte bine, au primit moţiunea a III-a. Ştiind dinainte că vor fi partenere, au avut discuţii legate de arte, ceea ce le-a fost pe plac.

Cosma Iulia: E prima data când particip la o probă orală de genul acesta şi a fost o experienţă foarte plăcută, să lucrezi în echipă, să ţii o dezbatere liberă şi frumoasă. Mă bucur foarte tare şi chiar aş vrea să o repet.

Reporter: Ce subiect aţi avut?

Popescu Irina: Am avut de dezbătut ideea despre adevăratul drum către interior. Foarte frumos subiectul. Am avut amândouă argumente foarte coerente şi ne-am completat una pe cealaltă.

Reporter: Cum au fost profesoarele din comisie?

Popescu Irina: Sincer, nu ştiu, pentru că m-am uitat mai mult la Miruna.

Cosma Iulia: Şi eu la fel. La un moment dat chiar am uitat că erau acolo, iar la final ne-am amintit.

Reporter: Ce aşteptări aveţi?

Popescu Irina: Aşteptări, nu prea ştiu ce să zic. Putea fi mai greu.

Cosma Iulia: Am dat tot ce am avut mai bun şi eu consider că am avut o experienţă plăcută.

Reporter: Anul viitor aţi mai vrea să participaţi?

Popescu Irina: Probabil că da.

Cosma Iulia: Da!

Rezultatele vor fi afişate azi, 21 aprilie 2017 la ora 17:00.

Carmen Rus, reporter de liceu

Be the first to comment on "Interviuri după ultima probă LAV"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.