Mesaj pentru concurenţii OLAV-ului din 2018: Mult succes şi să citiţi cu spor!

Vineri, 21.04.2017, în jurul orei 17:00, în curtea Colegiului Naţional ,,Liviu Rebreanu” s-au afişat rezultatele finale, după ce, tot astăzi, elevii participaţi au susţinut proba orală a Olimpiadei ,,Lectura ca abilitate de viaţă. Emoţionaţi, aceștia au venit, rând pe rând, pentru a vedea ce au făcut în urma susţinerii celor două probe ale olimpiadei.

Unii dintre ei, mulţumiți de ceea ce au făcut, au început să-şi sune apropiaţii, fericirea radiind pe chipurile lor. Dacă pentru proba scrisă punctajul maxim era de 60 de puncte, pentru proba de astăzi punctajul maxim consta în 40 de puncte.

Elevii au fost de acord să răspundă şi întrebărilor unor reporteri de liceu, Elena din Vrancea fiind extrem de mulţumită de faptul că la proba de azi a obţinut punctajul maxim. Şi la proba scrisă a depus mult efort, obţinând 49 de puncte. Ea spune însă: ,,Am fost tristă puţin aseară şi am depus contestaţie. Am mai primit un punct, dar nu s-a pus, deoarece aveam nevoie de minim şase ca să se schimbe nota finală. Spune că este mândră de rezultat şi îi place mult la Bistriţa: ,,E foarte frumos, mai ales că a ieşit soarele în această zi, după ce am scăpat de ambele probe.” A avut puţine emoţii, mai ales la proba scrisă, însă spune că: ,,Cele mai multe emoţii le ai înainte de afişarea rezultatelor. Făcând o comparaţie între gradul de dificultate impus de cele două probe, ea spune: ,,Întotdeauna este mai greu la proba scrisă, pentru că e mai uşor să vorbeşti.A fost încântată să întâlnească ,,atâţia oameni frumoşi” şi chiar dacă nu este foarte mulţumită de rezultatul final obţinut, punctează alte aspecte mai importante pentru ea.

Ioana din Iaşi, prezentă la OLAV pentru a treia oară, a descris cum a fost la proba orală pe parcursul celor trei ani în care a participat: ,,Prima oară când am participat mi-a fost foarte frică, a doua oară a fost relativ ok, am avut o parteneră drăguţă, iar acum, am avut cea mai drăguţă parteneră şi am întâlnit cei mai drăguţi profesori.” Şi ea a obţinut punctajul maxim la proba orală, fiind negator la prima moţiune. Consideră că Bistriţa e un oraş frumos, singurul lucru care i-a displăcut fiind vremea urâtă din zilele acestea. Tot ea spune ,,Am găsit şi un magazin cu fructe şi mi-am făcut provizii.” Şi-a făcut prieteni noi şi spune că a câştigat mai multă experienţă la public speaking, unde nu se descurca foarte bine.

Mâine, cei mai buni dintre ei vor fi premiaţi la Sinagoga Bistriţa în jurul orei 10:00 când va avea loc festivitatea de închidere a olimpiadei, iar până atunci elevii se vor mai bucura puţin de timpul frumos de afară şi de ceea ce le oferă Bistriţa.

Vlad Răzvan Moldovan, reporter de liceu C.N.A.M.

Miruna Bărbulescu, elevă în clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, Vâlcea, nivelul IV își exprimă părerea în legătură cu rezultatele.

Reporter: Te mulţumesc rezultatele?

Miruna: Da. Bine, la proba scrisă nu chiar, pentru că am luat 48 din 60 de puncte şi mă aşteptam la puţin mai mult. La oral da, am luat 38 de puncte, chiar am avut un presentiment că atât voi lua, totalul fiind de 88 de puncte.

Reporter: Te-ai aşteptat la aceste rezultate?

Miruna: Da, mă aşteptam să iau între 85 şi 90 de puncte.

Reporter: Ai mai vrea să participi şi anul viitor?

Miruna: Da. Am fost de la prima ediţie la OLAV, mai puţin anul trecut nu m-am dus, dar în rest am fost în fiecare an şi mi-a plăcut de fiecare dată foarte mult.

Reporter: De fiecare dată ai ajuns la naţională?

Miruna: Da şi vreau să mai vin şi anul viitor.

Reporter: Ai un mesaj pentru concurenţii OLAV-ului din 2018?

Miruna: Mult succes şi să citiţi cu spor!

Carmen Rus, reporter de liceu

Be the first to comment on "Mesaj pentru concurenţii OLAV-ului din 2018: Mult succes şi să citiţi cu spor!"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.