Moment festiv la CNAM – inițiere în maturitate

Evenimentul tradiţional, cunoscut ca Balul Panglicii, a fost organizat pe data de 17 februarie, la Sala Polivalentă, cu ocazia sărbătoririi majoratului claselor a XII-a H şi a XII-a B de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, secţia maghiară. Pentru momentul festiv, clasele a XII-a s-au pregătit cu aproximativ trei luni înainte, cu poezii, cântece şi, la final, un vals, toate fetele purtând rochii de mireasă. Coregrafia i-a aparţinut profesoarei Ana-Maria Antal.

La momentul festiv au fost invitaţi directorul adjunct Antal Attila, diriginţi, profesori, părinţi, rude şi prieteni.

Înainte de dansul festiv a fost transmis un mesaj din partea primarului Ovidiu Creţu, şi a fostului diriginte al clasei a XII-a B, inspectorul-adjunct Deak Zoltán.

După vals, părinţii au fost şi ei invitaţi la dans de către copii, iar la final au primit mici cadouri în semn de mulţumire.

Balul Panglicii este numit astfel, fiindcă elevii claselor a XII-a primesc câte o panglică de la colegii de clasa a XI-a. Balul de absolvire este preluat din Ungaria şi, de opt ani, a devenit o tradiţie şi la C.N.A.M. secţia maghiară. Are o importanţă în primul rând, pe plan spiritual, fiindcă liceenii după bacalaureat păşesc într-un alt mediu, cel al adulţilor. În al doilea rând este un eveniment elegant, prin care absolvenţii îşi exprimă mulţumirea faţă de profesori şi părinţi.

Consider că tradiţia trebuie dusă mai departe, fiindcă sentimentul de emoţie, dar totodată de mândrie, pe care-l provoacă este de nedescris. Mă bucur că şi eu am luat parte la acest eveniment frumos!

Salánki Tímea, a XII-a B

Be the first to comment on "Moment festiv la CNAM – inițiere în maturitate"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.