Vizită interactivă la Complexul Muzeal Bistrița, activitate recreativă pentru olimpicii naționali francofoni

În așteptarea rezultatelor la olimpiadă, duminică, 21 aprilie 2019, începând cu ora 10:00, elevii de liceu participanți la Olimpiada Națională de Limba Franceză au avut ocazia de a descoperi istoria Bistriței prin intermediul unui tur distractiv al muzeului orașului.

Questo este o aplicație pentru telefonul mobil, disponibilă în App Store si Google Play creată de patru tineri români. Aceasta se aseamănă cu un ghid turistic sau cu o vânătoare de comori și îi ajută pe turiști să descopere diverse obiective turistice și orașe. Aplicația îi provoacă pe turiști să meargă în diverse misiuni de explorare și să urmeze indicii pentru a descoperi cât mai multe despre locul sau orașul respectiv.

Elevii participanți la Olimpiada Națională de Limba Franceză, etapa națională, care anul acesta a avut drept gazdă orașul imnului național, au avut ocazia de a utiliza această metodă inovativă și originală pentru a explora Complexul Muzeal Bistrița.

La ora 10:00, olimpicii s-au adunat la muzeu, însă în locul unei vizite clasice coordonate de un ghid, elevii au fost îndemnați să descarce aplicația Questo. Astfel, aceștia au început să exploreze muzeul pentru a putea răspunde întrebărilor propuse de aplicație.

Împărțiți pe grupe, elevii au început să parcurgă, pe rând, secțiile muzeului. Aceștia au făcut față cu brio provocării, reușind să răspundă întrebărilor în mai puțin de o oră. Ei au avut astfel parte de o vizită interactivă și distractivă a muzeului, însă au descoperit totodată lucruri noi și inedite legate de orașul Bistrița. Aceștia nu doar că și-au îmbogățit cunoștințele, ci s-au și simțit bine, făcând acest lucru datorită faptului că au fost provocați să descopere de unii singuri atracțiile muzeului, precum și diverse informații legate de orașul Bistrița.

După ce au reușit să găsească răspunsul la toate întrebările propuse, elevii au fost de acord să-și împărtășească impresiile cu echipa reporterilor de liceu. „A fost o experiență interesantă. Am descoperit în amănunt istoria orașului. Poate că dacă ar fi fost un tur obișnuit, nu aș fi avut răbdare să descopăr toate atracțiile muzeului”, a afirmat o elevă din clasa a X-a din județul Iași.

Eleva Nedelcu Diana Maria din Brăila a declarat pentru CNAM Online că activitatea a fost una interesantă, dar dificilă și a ajutat-o să descopere istoria orașului alături de coechipierii săi.

Activitatea de azi mi s-a părut o modalitate interesantă de a vizita tot muzeul fără să te plictisești. Există lucruri pe care nu le poți afla de pe internet și pe care a trebuit să le căutăm de unii singuri.”, a declarat o elevă din județul Botoșani pentru CNAM Online.

„Activitatea de azi a fost interactivă și m-a ajutat să descopăr istoria orașului”, a afirmat o elevă din județul Constanța.

După terminarea quest-urilor, elevii olimpici au vizitat expoziția lego din cadrul Complexului Muzeal Bistrița unde au redescoperit plăcerile copilăriei construind case și obiecte din piese multicolore.

 

                                                 Andrada Vălean, reporter de liceu

                                                          Foto: Andrada Vălean

 

 

 

Be the first to comment on "Vizită interactivă la Complexul Muzeal Bistrița, activitate recreativă pentru olimpicii naționali francofoni"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.