Voluntariat de Crăciun al elevilor cnamiști

Marți, 20 decembrie 2016, elevii de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” au fost cuprinși de spiritul Crăciunului, oferind daruri celor 119 copii aflați sub ocrotirea preotului Mihai Negrea de la Mănăstirea Podul Coșnei, din județul Suceava.

În preajma sărbătorilor de iarnă elevii sunt stimulați de dascălii lor să facă acte de caritate, să învețe să dăruiască din puținul lor și altora pentru a simți efectele benefice ale dăruirii. Astfel în data de 20 decembrie, elevii claselor a VI-a C si a IX-a E, însoțiți de profesoarele Andrea Pintiliescu, Dalia Lechințan, Monica Berende și bibliotecara Nicoleta Butuza, au pornit la drum înspre Mănăstirea Podul Coșnei, încărcați cu daruri pentru cei 119 copii aflați în grija Părintelui Mihai Negrea.

Activitatea a constat în colectarea de alimente, dulciuri și jucării menite să ofere un dram de bucurie unor copii pentru care mănăstirea a devenit casă și familie. Demersului lor li s-au alăturat și unii dintre cei mai mici elevi ai școlii, elevii din clasa I, care, deși nu au făcut deplasarea cu ceilalți, au ținut să trimită multe daruri însoțite de gândurile lor frumoase.

Depre atitudinea avută de elevii, profesoarele declară: „Activitatea a demonstrat în primul rând promptitudinea și însuflețirea cu care elevii au răspuns inițiativei noastre, generozitatea de care sunt capabili și disponibilitatea lor de a face bine și de a fi sensibili la cei din jurul lor. Mesajul nostru este…NE PASĂ!”

Carmen Rus, reporter de liceu

 

 

Foto și informații prof. Dalia Lechințan și Andreea Pintiliescu

Be the first to comment on "Voluntariat de Crăciun al elevilor cnamiști"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.