1 Iunie – acțiune de igienizare

1 Iunie nu este doar despre copii, ci și despre Pământ! Ziua Internațională a Copiilor a fost “serbată” printr-o acțiune de igienizare a naturii alături de asociația Oameni Pentru Oameni si Consiliul Județean al Elevilor.

În România, de zeci de ani încoace, o problemă majoră este aruncarea deșeurilor poluante in natură. Aceasta a devenit din ce în ce mai gravă de-a lungul timpului, ajungându-se într-un punct în care în natură (pe malul râurilor, câmpii, pășuni, la marginea pădurilor, în păduri), pe teritoriul României, se regăsesc așa-zisele „gropi de gunoi ilegale”. Acțiunile de igienizare au ca scop dăruirea de ceva înapoi naturii, având în vedere faptul că o mare parte a populației are un interes minim față de natura și mediul în care trăiește.

Oameni Pentru Oameni este o asociație coordonată de Grigoraș Vlad în județul Bistrița-Năsăud și care se ocupă de această problemă. Acțiunile au luat naștere acum aproximativ două luni, când acesta a decis să contribuie la o schimbare. Săptămânal, se adună voluntari într-un loc prestabilit și adună cot la cot deșeurile lăsate în urmă de alții. Astfel, nu numai că se face o igienizare a naturii, ci se face și o favoare județului Bistrița-Năsăud, trăind într-un mediu mai curat și mai plăcut.

S-au adunat cu mic, cu mare, de ziua lor, pentru a curăța natura!

În urma unei discuții cu Consiliul Județean al Elevilor, Oameni Pentru Oameni a desfășurat o acțiune de igienizare marți, 1 Iunie, alături de elevii Bistriței. Aceștia au ales ca, în ziua lor liberă, să facă un bine naturii, așa că s-au întâlnit și au contribuit pentru un mediu mai curat.  Acțiunea propriu-zisă s-a întins pe o durată de două ore, timp în care voluntarii au reușit să adune 10-12 saci cu deșeuri găsite în localitatea Unirea, pe pajiștea de lângă râul Bistrița.

Diana-Diandra Bozdog, reporter de liceu

Be the first to comment on "1 Iunie – acțiune de igienizare"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.