„După faptă și răsplată”- petrecere destinată elevilor participanți la Olimpiada Națională de LimbaFranceză

În data de 21 aprilie 2019 la Restaurant „Grădina Edenului”, Bistrița, elevii participanți la Olimpiada Națională de Limba Franceză au fost invitați la o petrecere festivă, să se relaxeze în urma concursului.

Evenimentul a avut loc începând cu ora 18.30 când autocarele destinate olimpicilor i-au preluat din fața internatelor și i-au adus la restaurant. Alături de elevi și-au făcut simțită prezența însoțitorii, profesorii coordonatori, dar și cadre didactice participante la Olimpiadele de Limbi Romanice din aproape toate județele țării.

Petrecerea a avut drept scop relaxarea dar și răsplătirea elevilor în urma muncii depuse. Astfel, aceștia au fost întâmpinați cu voie bună, un bufet suedez bogat, prăjituri și gustări, dar cel mai important, muzică de bună calitate oferită de Dj-ul bistrițean Laurențiu Țimbolmaș.

Una dintre surprizele serii a constat în actvitățile propuse de Cercetașii Bistrițeni, care și-au făcut simțită prezența, ca de fiecare dată, prin spirit de echipă și entuziasm. Din cauza vremii schimbătoare, activitatea s-a desfășurat în interiorul restaurantului, unde, pe rând, cercetașii au prezentat diverse jocuri ritmice, cu muzică, mișcare, dar mai ales pline de haz.

La jocurile propuse de aceștia s-au încumetat majoritatea elevilor, care s-au distrat pe cinste, executând mișcările și cântând melodiile Cercetașilor. Implicarea Cercetașilor Bistrițeni a fost una de impact asupra tinerilor, după cum mărturisesc.

„Am fost anunțați acum două zile de organizarea acestei petreceri și ne-am adaptat. Am decis să organizăm activități care privesc educația non-formală, care prinde mai bine decât cea formală”, susține Topy, unul dintre cercetașii bistrițeni implicați.

În continuarea petrecerii a avut loc înmânarea diplomelor destinate cadrelor didactice participante. Astfel, peste 20 de profesori și însoțitori din județe precum Teleorman, Ilfov, Prahova, Mureș, Mehedinți, Giurgiu, Olt, Iași, Neamț, dar și din Bistrița-Năsăud au fost premiați cu diplome și valuri de aplauze. De asemenea, profesorii au considerat organizarea petrecerii o reușită, dar și o metodă de răsplătire a elevilor.

„Olimpicii merită, până la urmă, o răsplată pentru efortul depus și un asemenea  eveniment este un bun prilej pentru a  aprecia munca lor.

Organizarea a fost una făcută cu mult profesionalism și nu cred că sunt puncte minus”, declară Paladic Alexandru, profesor de limbi străine la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Bistrița.

O altă surpriză pregătită elevilor a constat în prestația elevei Liceului de Arte „Corneliu Baba”, Bistrița, Diana Porca. Aceasta a cântat la chitară și voce, producând un adevărat moment artistic în sală, prin interpretarea coverr-urilor cunoscutelor melodii: ”Ain’t no sunshine when she’s gone”, ”The rising sun”, ”Mad about you”, ”Wicked game”, „Clasa muncitoare”, „Luna și noi”. Între acestea, melodia care a ridicat întreaga sală în picioare a fost mult îndrăgita baladă „Dacă ploaia”. În timpul acestei melodii, elevii au format un cerc, strângându-se în brațe și fredonând versurile trupei Cargo.

Organizarea petrecerii a fost bine-văzută și în ochii tinerilor, aceștia apreciind munca depusă de către organizatori și profitând de oportunitate pentru a lega noi prietenii și pentru a se destinde după o săptămână solicitantă.

„Consider că o petrecere e binevenită după stresul pe care îl simțim cu toții în cadrul olimpiadei. Am reușit să strâng noi prietenii, să fac schimb de numere de telefon și să îmi creez legături peste tot prin țară”, declară Buruiană Tiberiu, elev al Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova.

Voia bună a ținut până în jurul orei 21.00, când autocarele au dus elevii înapoi la internat pentru a se pregăti de ziua de luni, când vor afla rezultatele concursului.

Mirela Pintican și Ariana Clapou, reporteri de liceu

Foto: Mirela Pintican și Ariana Clapou

Be the first to comment on "„După faptă și răsplată”- petrecere destinată elevilor participanți la Olimpiada Națională de LimbaFranceză"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.