Festivitate de final de gimnaziu la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”

Vineri, 3 iunie 2022, ora 9.00, pe sub podul de flori și-au făcut intrarea în curtea liceului absolvenții de gimnaziu din Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, după o paradă pe bulevardul cu tei înfloriți, emblematică perioadă, cu parfum de examene și vacanță deopotrivă.

Bine ați venit la festivitatea de absolvire a  elevilor claselor a VIII-a , promoția 2021-2022, a Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Bistrița. Ca în fiecare an, o generație de tineri absolvenți încrezători cărora soarele le surâde cu blândețe, își ia rămas bun cu recunoștință și admirație, șoptind cu emoție „A fost….”, și-au început prezentatorii, plini de emoție, scenariul festivității…

A urmat discursul directorului adjunct prof. Andreea Pintiliescu despre pământul roditor care devine omul desăvârșit prin educație: „până la un punct înveți pentru tine, iar ulterior înveți pentru a dărui.” Momentul a continuat cu discursul directorului adjunct al secției maghiare, prof. Antal Attila, care le-a urat copiilor mult succes, felicitându-i pentru rezultatele frumoase obținute.

Prezentarea șefilor de promoție care  au reușit să obțină media 10, patru elevi ai colegiului care s-au ridicat la cote maxime pe tot parcursul gimnaziului: CRIȘAN LUCA – clasa a VIII-a A, CUPȘA EMILIA, GRAMA SANDRA și NEMEȘ DARIA  din clasa a VIII-a C a fost realizată de directorul colegiului, prof. Buboly Monica, prilej cu care au primit din partea Asociației de părinți din CNAM un cadou simbolic.

Cei patru șefi de promoție au prezentat apoi discursul din partea absolvenților claselor a VIII-a, vorbind despre pandemie,  generația tehnologiei, tiktok-uri, Twitter și Instagram sau despre micșorata lume cunoscută și despre dimensiunile amețitoare la care vor duce tehnologia în viitorul apropiat.

În ceea ce privește entuziasmul momentului, Crișan Luca din clasa a VIII-a A a adresat o invitație generației sale: să luăm acest entuziasm care ne înconjoară azi, să ieșim în lume cu el și să-l folosim pentru a obține ceea ce ne dorim, fără a uita să mulțumească familiilor, profesorilor și colegilor pentru atingerea acestei pietre de hotar.

A urmat predarea cheii și mesajul elevilor de clasa a VII-a transmis colegilor absolvenți, din partea celor două secții ale școlii.

Acordarea premiilor și a mențiunilor obținute de elevii claselor a VIII-a la diferite concursuri și competiții școlare a fost realizată de prof. Antal Attila.

Strigarea catalogului și premierea elevilor s-a făcut remarcată prin nivelul de performanță atins, anul acesta școlar la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” 11 absolvenți finalizând clasa a VIII-a cu media anuală 10, semn al calității unei munci susținute și al unei generații de elită.

Festivitatea a luat sfârșit cu exprimarea dorinței de a-și aminti cu bucurie că au copilărit în CNAM, iar la toamnă, „când se numără Bobocii” să înceapă o nouă pagină de jurnal împreună, adresată de prof. Andreea Pintiliescu, director adjunct.

Părinții și-au îmbrățișat copiii, în acordurile imnului liceului, în timp ce baloanele s-au ridicat  din curtea școlii, ca un simbol al succeselor viitoare!

Prof. Aurelia Hîruța

Foto: prof. Karina Ciuruș, Darius Cârmaci

 

 

Be the first to comment on "Festivitate de final de gimnaziu la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.