Moș Nicolae a ajuns la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”

Marți, 6 decembrie 2022, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” s-au derulat ateliere de poezie și gastronomie susținute de catedra de limba franceză, cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae, protectorul copiilor.

Marți,  6 decembrie 2022, de  Sărbătoarea Sfântului Nicolae, s-a desfășurat, în biblioteca Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, cea de-a V-a ediție a activității intitulate „Saint Nicolas t’apporte un livre” (Moș Nicolae îți aduce o carte) din cadrul proiectului educațional „Un copil care citește e un copil care gândește!”( Antoine de Saint Exupery) înscris în CAEJ pe anul școlar 2022-2023 sub coordonarea profesoarei de limba franceză Cristina Iurișniți.

Prin organizarea acestei activități elevii au avut oportunitatea de a-și dezvolta competențele lingvistice de comunicare în limba franceză prin Atelierul de recitare de poezie, abilitățile artistice prin organizarea unei expoziții comune de felicitări pe tema Saint Nicolas.
De asemenea și-au folosit abilitățile digitale prin participarea la un joc de cultură generală Kahoot foarte îndrăgit de elevii de toate vârstele. Prezentarea activității și Atelierul de gastronomie: Tarte Tatin (tarta tradițională cu mere), crêpes ( clătite), gauffres și ciocolată caldă au fost susținute de liceenii Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Bistrița.

La această activitate au participat elevii din clasele gimnaziale de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” , Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și Liceul Tehnologic Feldru, acesta din urmă fiind prezent prin intermediul unor videoclipuri online.

La atelierul de poezie elevii au recitat poezii și au cântat cântece în limba franceză, specifice Sfântului Nicolae. De asemenea, elevii din clasa a X-a C de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” au organizat pentru cei mici o tombolă, aceștia câștigând dulciuri de la Moș Nicolae și câte o carte.

Cei din ciclul gimnazial au participat și la un joc de cultură generală în limba franceză, de tip Kahoot, primind diplome la final, asigurate de către Asociația profesorilor francofoni din România – Arpf Roumanie, filiala Bistrița-Năsăud care, totodată, a asigurat și dulciurile tombolei.

La finalul activității elevii s-au delectat cu produse gastronomice cu specific franțuzesc, precum: clătite, tartă, gofre, macarons și ciocolată caldă, de la elevii clasei a XI-a E care au organizat patru ateliere de gastronomie pentru această activitate.

Daria Marcu, reporter de liceu

Consultant prof. Cristina Iurișniți

Foto: Daria Marcu și prof. Cristina Iurișniți

Be the first to comment on "Moș Nicolae a ajuns la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.