O zi în care ia devine o stare de spirit în CNAM! ♡︎

La Colegiul Națonal „Andrei Mureșanu”, Bistrița, Ziua Națională a României a fost celebrată cu o expoziție pregătită de elevi, gânduri de bine și mesaje pentru țară expuse pe coridor, o horă a elevilor în curtea școlii, manifestări care i-au adus mai aproape  pe toți cei cu spirit CNAM.

Elevii de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” au celebrat Ziua Națională a României pe data de 29 noiembrie, venind îmbrăcați în costume populare sau cu ie tradițională și imprimând zilei o atmosferă festivă prin punctarea de momente identitare.

Ceea ce a fost comun tuturor manifestărilor a fost implicarea elevilor în activități diverse, inițiative variate completând aerul de sărbătoare atât în pauzele dintre orele de curs, cât și în activitățile din clase, din timpul orelor: unii și-au împodobit sala de clasă cu baloane tricolore, au selectat piese muzicale autentice și chiar au solicitat să înceapă ora cu o horă în sala de clasă, alții au vizionat filmulețe documentare sau au realizat podcasturi pe care le-au postat pe rețelele de socializare. Această unanimitate a dat coerență ideii de românism autentic, de sentiment de apartenență neimpus și necosmetizat.

Ziua a început cu Imnul României care a fost redat la stația școlii, după care, în fiecare pauză la stația școlii s-a auzit o melodie specific românească, selecția fiind realizată de profesoarele Crina Peter și Mihaela Măierean.

În timpul pauzei mari, elevii s-au adunat în curtea liceului și au dansat o horă, au format cu corpurile lor simbolul RO, indicativul României și o inimă, și-au făcut fotografii și selfie-uri, promovând momentul și comunicând starea lor de bucurie pe rețelele de socializare.

O frumoasă expoziție de pictură a fost realizată pe holul de la etajul l al liceului, profesoara Ștefania Borodi alături de elevii  de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” au decorat școala cu lucrări de artă ce simbolizează pacea, libertatea, nevoia de cultură. În timpul orelor de desen elevii au realizat bilețele și desene cu urări aniversare.

Daria Marcu, reporter de liceu

 

Be the first to comment on "O zi în care ia devine o stare de spirit în CNAM! ♡︎"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.