Planurile de viitor și olimpiadele – Fazakas Emőke

Fazakas Emőke-Ildikó, elevă în clasa a VIII-a B la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Bistrița s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Religie Reformată și visează să devină misionar.

Clasa a opta este una dintre cele mai solicitante perioade din viața elevilor. Fazakas Emőke-Ildikó, din clasa a VIII-a B, a vorbit despre semnificația pe care a căpătat-o Olimpiada de Religie Reformată pentru ea în această perioadă.

Emőke-Ildikó s-a calificat la etapa națională a acestei olimpiade și a declarat că participă la acest concurs încă din clasa a cincea și, după părerea ei, o determină să fie un om mai bun.

R: Spune-ne, te rog, cum a început această experiență în clasa a cincea?

Emőke: Mi-am dorit mult să particip încă din prima etapă, însă am fost înscrisă în locul unui coleg care n-a putut lua parte la concurs. Atunci încă purta numele de concurs, nu de olimpiadă. Având ocazia de a participa, mi-am dat seama cât este de importantă religia pentru mine; m-a ajutat foarte mult faptul că am luat parte la competiție, așa că am decis să încerc în fiecare an. Motivarea a devenit una puternică și continui să fac și azi ceea ce am început de mică.

R: Cum ai reușit să-ți împarți timpul pentru a te pregăti și pentru olimpiadă, dar și pentru examenele de clasa a opta?

Emőke: În sinea mea a fost clar că voi concura și anul acesta, m-am axat pe materia de la olimpiadă, dar nu am lăsat deoparte nici învățatul pentru examene. Participarea m-a umplut cu un surplus de energie și așa am reușit să îmbin cele două activități, foarte obositoare, dealtfel.

R: Ce rol crezi că va îndeplini religia în viața ta?

Emőke: Vreau să devin misionar. Aș vrea să ajut orfanii, pe cei care sunt într-o situație dificilă, pe oricine pot ajuta, de fapt. Acesta este visul meu.

Emőke-Ildikó a depus un mare efort fiindcă are un țel nobil și a arătat că o olimpiadă este o ocazie uimitoare pe drumul către îndeplinirea lui.

Bocskai Eliza-Blanka, reporter de liceu

Be the first to comment on "Planurile de viitor și olimpiadele – Fazakas Emőke"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.