Rege și regină în stil venețian la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Bistrița

Joi, 2 februarie 2017, elevii claselor a XI-a şi a XII-a au participat la Balul Majoratului, organizat la restaurantul Giulia I. Tema din acest an a fost „O seara veneţiană”, designul invitaţiei fiind realizat de Patric Ban (XI A). Sponsorii au fost AVON Cosmetics şi florăria Ariana. Tot în acest an a fost închiriată o cabină foto, FotoBox, unde elevii au putut să facă poze ce le vor rămâne amintire.

Evenimentul a început la ora 16:00 şi a fost deschis de prezentatorii Maria Leşan şi Dan Cîmpan, alături de ei fiind şi ceilalţi doi prezentatori, Tudor Leah şi Larisa Ciocan. Petrecerea a debutat cu un moment artistic organizat de elevii Maria Leşan, Dan Cîmpan, Patric Ban, Petra Beserman, Alin Rus, Eliza Ureche, Adina Bujor, Tudor Leah, Mădălina Năstuţa, Sara Andrei şi Oana Varvari, din clasa a XI-a A. Aceştia au făcut o coregrafie care a avut drept scop introducerea invitaților în atmosfera veneţiană.

A urmat apoi o reprezentaţie de vals oferită de elevii claselor a XII-a B şi a XII-a H. Fetele au purtat rochii de mireasă, iar coregrafia a fost făcută de profesoara Ana Maria Antal.

La ora 17:30 a început concursul pentru alegerea reginei și regelui balului CNAM 2017. Prechile participante au fost Darius Lazea şi Antonia Joldoş (XII A), Emanuel Andreicuţ şi Patricia Beca (XII C), Ana Maria Beni şi Bogdan Rus (XII D),  Daniela Simionca şi Alexandru Frenţi (XII E), Larisa Grebenişan şi Bogdan Dumbrăvean (XII F) şi Forai Csilla şi Takacs Istvan (XII B şi XII H). Ordinea participării la concurs s-a stabilit în urma unei trageri la sorţi.

Juriul a fost format din profesoara Karina Ciuruş și elevii Mădălina Roşu din XII G, Iulia Colţa, Miss Boboc 2014 şi Norbert Szigyi, Mister Boboc 2014. Reprezentantul AVON Cosmetics nu a putut fi prezent la fel ca în anii trecuţi.

Prima probă a concursului a constat în prezentarea unui joc de rol care să aibă la bază personaje, scenete sau filme care trimit la Veneţia. Reprezentanţii claselor XII B, XII H şi XII E au pus în scenă secvenţe din filmul „Frumoasa veneţiană”, ilustrând dragostea imposibilă dintre Veronica Franco şi Marco. Reprezentanţii claselor XII C şi XII D au reprezentat scene din cel mai de succes musical, „Fantoma de la operă”. Casanova şi regina celor două Sicilii au fost întruchipaţi de reprezentanţii clasei XII A, care s-au duelat atât cu săbii, cât şi în paşi de vals, pe ritmurile viorilor din bine-cunoscuta piesă „Lux aeterna”. Reprezentanţii clasei XII F au prezentat o scevenţă din „Negustorul din Veneţia”, scenă ce are loc la Palatul reginei Portia.

Cea de-a doua probă a constat în verificarea cunoştinţelorconcurenţilor cu privire la momentul ales prin câteva întrebări, iar a treia şi ultima, a fost proba de dans.

Regele şi regina balului CNAM 2017 au fost Ana Maria Beni din clasa XII D şi Darius Lazea din clasa XII A. Premiul de Miss şi Mister Popularitate a fost câştigat de reprezentanţii clasei XII E, Daniela Simioncaşi Alexandru Frenţi.

 

Florina Vlonga, reporter CNAMonline

Be the first to comment on "Rege și regină în stil venețian la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Bistrița"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.