Emil Radu Moldovan – Interviu în exclusivitate

Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a acordat un interviu în exclusivitate reporterilor de la CNAMonline, miercuri 19 aprilie 2017, chiar înainte de festivitatea de deschidere a Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viață”.

ERM: În primul rând mă bucur că cea de-a cincea ediție este la Bistrița. Mă bucur că municipiul Bistrița și, implicit, județul Bistrița-Năsăud este pus în momentul de față pe hartă și la astfel de evenimente precum această olimpiadă. Este un județ și un oraș foarte frumos și le doresc tuturor colegilor voștri un bun venit la Bistrița, succes și să aibă o ședere cât mai plăcută.

R: Din perspectiva dumneavoastră, ce înseamnă OLAV pentru tineri?

ERM: Cred că, în primul rând, aș spune ce înseamnă școala: un lucru extrem de important pentru toți tinerii și, dacă ei își doresc să aibă o șansă în viață, varianta unei rețete de succes, care să nu aibă printre ingrediente școala, nu există. Pe urmă, cred că acest tip de olimpiadă este foarte bine venit și în permanență cred că avem nevoie de perfecționare, mai ales la limba noastră maternă, limba română. O să vedeți cu toții că oricât de mult veți învăța, în continuare veți găsi lucruri de care nu ați mai auzit și pe care nu le cunoașteți, legate de limba română.

R: Credeți că participanții de acum se vor întoarce la Bistrița, nu neapărat pentru o olimpiadă?

ERM: De asta sunt convins. Depinde dacă voi le-ați făcut un program de așa natură încât ei să poată vedea măcar câte ceva din ceea ce oferă municipiul Bistrița, județul nostru din punct de vedere turistic și sunt convins că toți cei care au călcat odată în Bistrița o să o facă, sigur, și pentru a doua oară.

R: Dacă ați fi din nou elev de liceu, v-ați înscrie la OLAV?

ERM: E atât de departe perioada aceea de mine. Sigur aș face-o, pentru că de fiecare dată am fost un om căruia i-au plăcut provocările și sigur aș face-o.

R: Le puteți adresa participanților câteva cuvinte de încurajare ca să mai scape de emoții?

ERM: Cred că atunci când ești bine pregătit, emoțiile pot fi bine controlate printr-o bună concentrare. De regulă, emoțiile foarte mari nu pot fi controlate atunci când nu ești pregătit și tot ai emoții chiar dacă îți cade ceea ce ai citit. Aici, fiind și o olimpiadă atipică, eu cred că tinerii sunt foarte bine pregătiți, emoțiile sunt inerente și normale, dar eu cred că printr-o bună concentrare, prin tragerea cu curaj a aerului în piept emoțiile pot fi depășite.

R: V-ați dori ca OLAV – etapa națională să se desfășoare la Bistrița și anul viitor?

ERM: Eu cred că deja a devenit o tradiție, dacă din 5 ediții, 4 s-au desfășurat la Bistrița. Eu îmi doresc ca în județul nostru, în municipiul Bistrița să se desfășoare cât mai multe evenimente și sigur că lucrul acesta depinde foarte mult de organizatori și sper ca organizatorii să se bată ca în fiecare an această olimpiadă să aibă loc la Bistrița

Nicoleta Vlonga, reporter de liceu,

Foto: Claudia Scuturici și Amalia Rus

Be the first to comment on "Emil Radu Moldovan – Interviu în exclusivitate"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.