Olimpic naţional C.N.A.M la limba germană – Mureşan Alexandru

Elev în clasa a X-a G la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Alexandru Mureşan îşi urmează pasiunea pentru materia preferată, calificându-se la etapa naţională a Olimpiadei de Limba germană.

 Mulţi elevi tind să privească studiul limbii germane ca pe un lucru aproape irealizabil, datorită gradului de dificultate al acesteia. Pentru elevul Alexandru Mureşan, însă, limba germană a reprezentat încă de la bun început o pasiune pe care, sub îndrumarea şi călăuzirea didactică, aceasta a transformat-o în performanţă. La fel ca pe orice alt elev olimpic, pe Alexandru Mureşan îl caracterizează voinţa şi perseverenţa.

Unicitatea limbii germane este unul dintre factorii care l-au determinat pe Alexandru să ia hotărârea de a participa la olimpiadă, după cum declară chiar el: „Am ales să particip la această olimpiadă deoarece limba germană este o limbă unică şi face parte dintre materiile mele preferate.”

Performanța acestuia este, însă, rezultatul unei perioade îndelungate de studiu suplimentar. Cât despre modul în care s-a pregătit pentru olimpiadă, elevul Mureșan Alexandru declară: „Pregătirea pentru etapa județeană a constat în conceperea de compuneri pe diferite teme și exerciții pentru proba audio. Pentru etapa națională am lucrat mult mai mult și am citit diverse cărți și articole în limba germană.”

 Din perspectiva acestuia, beneficiile olimpiadelor școlare sunt atât acumularea de experiență într-un anumit domeniu, cât şi şansa de a cunoaşte oameni interesanţi, de a socializa şi de a-ţi face noi prieteni. Cu privire la acest aspect, acesta afirmă: „După faza națională, mi-am făcut o mulțime de prieteni cu care comunic și mă înțeleg foarte bine.”

 Lui Mureşan Alexandru nu-i lipseşte nici motivaţia, trăsătură specifică oricărui elev doritor să exceleze.

Întrebat despre cum s-a simţit în momentul în care a aflat că s-a calificat la etapa naţională, Alexandru a declarat: „Am fost foarte șocat când am aflat că o să particip la faza naționala,  deoarece, după primele două probe, eram clasat pe locul al treilea la egalitate cu o fată. Nu aveam mari speranțe să merg mai departe, însă când am aflat că am luat locul întâi am fost foarte fericit.”

 Pe lângă limba germană, Alexandru este pasionat şi de fotbal, jocurile video şi plimbările cu bicicleta. Modelul său în viață este Steve Jobs, la care apreciază mai ales puterea de convingere și spiritul inovator. Cât despre aspiraţiile sale pentru viitor, acesta a mărturisit: „Peste 10 ani mă văd manager-ul general al unei multinaționale cu o familie frumoasă și unită.”

 Mureşan Alexandru este unul dintre elevii ce înnobilează şcoala în care învață, crescând prestigiul acesteia prin rezultatele deosebite obţinute în cadrul olimpiadelor şcolare, sporind, astfel lista de referință a Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, Bistrița.

                         Reporteri de liceu, Vălean Andrada şi Nicolae Elisabeta

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment on "Olimpic naţional C.N.A.M la limba germană – Mureşan Alexandru"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.