A Vll-a ediție a concursului ,,Știi cine a fost Andrei Mureșanu?”  la CNAM 

A Vll-a ediție a concursului ,,Știi cine a fost Andrei Mureșanu?” s-a desfășurat luni, în  data de 16 noiembrie 2020, într-un mediu mai diferit, cel ONLINE. 

Concursul  ,,Știi cine a fost Andrei Mureșanu?” a fost inițiat de profesoara Crina Peter cu  scopul de a-i familiariza pe liceenii boboci cu personalitatea patronului spiritual al liceului, adresându-se elevilor de clasa a IX-a, ajutându-i astfel să înțeleagă valoarea literară și istorică a celui care poartă  numele școlii lor. Profesoara de limba română Vlas Irina, partener în proiect, a pus la dispoziția concurenților  o bogată bibliografie și o mare cantitate de informații despre Andrei Mureșanu. Pentru  cei care au participat la concurs și care au dorit să se informeze asupra acestui subiect a fost o oportunitate să-și îmbogățească cunoștințele de cultură generală. 

Anul acesta, concursul s-a desfășurat în mod diferit, organizatoarele regândind totul și adaptându-l la sistemul online. S-a început cu  formarea echipelor a câte doi elevi, din  fiecare clasă. Aceștia au avut acces la platforma Google Classroom, de unde și-au putut  lua toate informațiile bibliografice necesare, cât și pe cele legate de regulament și  organizare. Față de edițiile anterioare, concursul s-a desfășurat online, pe Zoom.  Participanții au fost împărțiți în „camere” diferite (Breakout Rooms), în funcție de  echipe și au primit un chestionar cu întrebări, având un timp limitat de rezolvare. La  sfârșit, corectarea s-a făcut automat. Profesoarele au remediat eventualele probleme și au  stabilit clasamentul, totul fiind transparent. Nu au lipsit nici recompensele, premiile constând în diplome electronice, diplome fizice și cărți. 

Participanții au împărtășit din experiența lor legată de această ediție a concursului,  răspunzând întrebărilor puse de reporterii CNAMonline: 

Reporter: Cum ați aflat despre acest concurs? 

Bălan Elena și Horț Maria – IX-a E: Cu două săptămâni înainte am fost informate despre  acest concurs și împreună am decis să ne înscriem. 

Iugan Florina și Pop Ioana-Eliza – IX-a D: Am fost informate de către doamna profesoară  de limba română și am decis să participăm, împreună, la acest concurs. 

Reporter: Cum s-a desfășurat concursul anul acesta?

Apolțan Amalia și Pramaștolea Alma – IX-a A: Am primit un link de Zoom de la doamnele  profesoare, pe aplicație ne-am adunat toți participanții și la ora stabilită am început  concursul. 

Orbán Krisztina Noémi și Silaghi Cristian Eugen – IX-a B: Anul acesta concursul s-a  desfășurat online, prin intermediul platformei Google Classroom/Zoom. 

Reporter: Credeți că acest concurs v-a dezvoltat abilitatea de a lucra în echipă?

Bălan Elena și Horț Maria – IX-a E: Da, clar! Prin simplul fapt că a trebuit să găsim o  modalitate de a ne împărți sarcinile pentru a lucra eficient. 

Cotuțiu George și Luci Emanuel – IX-a C: Da, deoarece întrebările au fost formulate pentru  a socializa cu partenerul tău. 

Reporter: Ce informații noi ați învățat în cadrul acestui concurs? 

Cobazniuc Amalia și Negrușa Teodora – IX-a F: Am învățat, cu drag, noi informații cu privire la Andrei Mureşanu şi importanța Imnului „Deşteapă-te române!”, nu doar pe  plan național, ci şi pe plan internațional, ceea ce ne-a întărit sentimentul de patriotism! 

Orbán Krisztina Noémi și Silaghi Cristian Eugen. – IX-a B: În cadrul concursului am învățat  atât despre activitățile lui Andrei Mureșanu, despre viața acestuia, cât și despre locul lui în  contextul culturii românești. 

Reporter: Cum apreciați atitudinea profesoarelor?

Apolțan Amalia și Pramaștolea Alma – IX-a A: Apreciez faptul că au fost extrem de corecte și au avut răbdarea necesară să verifice fiecare lucrare în parte, deoarece am întâmpinat  o eroare la „Google Forms”, iar răspunsurile corecte au fost punctate ca greșite. 

Cotuțiu George și Luci Emanuel – IX-a C: Profesoarele au fost foarte corecte la acordarea de  punctaje, dar am fi apreciat dacă erau mai multe întrebări din cultură generală, nu doar  din materialele pe care le-am avut la dispoziție. 

Reporteri: Dacă ați mai avea ocazia de a participa la un astfel de concurs, v-ați mai  înscrie

Iugan Florina și Pop Ioana-Eliza – IX-a D: Da, deoarece am învățat o mulțime de lucruri noi,  am câștigat experiență și ne-am dezvoltat abilitățile de lucru în echipă. 

Cobazniuc Amalia și Negrușa Teodora – IX-a F: Da, aş mai participa la astfel de concursuri,  deoarece, deşi a fost puțin mai grea pregătirea, munca ne-a fost răsplătită!

În urma concursului s-au stabilit și câștigătorii:

Locul l, elevii clasei a IX-a A: Apolțan Amalia și Pramaștolea Alma, profesor Abrudean  Marieta; 

Locul al II-lea, elevii clasei a IX-a D și a IX-a F: Iugan Florina; Pop Ioana-Eliza și Cobazniuc  Amalia; Negrușa Teodora, profesor Vlas Irina, respectiv Groza Claudia; 

Locul al lll-lea, elevii clasei a IX-a E: Bălan Elena și Horț Maria, profesor Vlas Irina.

Material realizat de Pop Ioana-Eliza și Ostace Robert

Be the first to comment on " A Vll-a ediție a concursului ,,Știi cine a fost Andrei Mureșanu?”  la CNAM "

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.