Al cincilea an consecutiv la națională- Agnes Müller

În perioada 5-7 aprilie 2018, la Aiud, județul Alba, s-a desfășurat etapa națională a olimpiadei de limba și literatura maghiară.

Printre olimpici se numără și eleva Colegiului Național Andrei Mureșanu, Muller Agnes. Agnes este elevă în clasa a IX-a B, profil de științe ale naturii, secția maghiară. Iubitoare de limba română, limba maghiară, limba engleză, matematică și chimie,

Agnes încearcă să își reprezinte școala la cât mai multe olimpiade si concursuri și reușește să-și atingă obiectivul cu succes. Sub îndrumarea atentă a profesoarei Sztankovszky Enikő Zsuzsanna, Agnes a reușit să obțină locul V la olimpiada de limba și literatura maghiară.

Colegiul Național „Bethlen Gábor” i-a primit cu drag pe elevii pasionați de limba maghiară, cazându-i în internatul colegiului. Elevii au avut parte de spectacole fascinante la festivitatea de deschidere și în după-amiaza zilei următoare. Proba scrisa a fost susținută vineri dimineața.

„În opinia mea, subiectele clasei a 9-a au fost interesante, dificile, dar provocatoare.” a mărturisit Agnes. Vineri și sâmbătă elevii au explorat Aiudul și au descoperit istoria maghiarilor din județul Alba. „Pe mine, Muzeul științelor naturii din Colegiul National „Bethlen Gábor” m-a impresionat cel mai mult.” a afirmat Agnes. Toate exponatele aflate în acest muzeu au fost donate de către foști elevi ai liceelor din Aiud.

Pentru pregătire, Agnes a avut de citit și de învățat multe noțiuni și povești. „Am început să mă pregătesc după ce am aflat că m-am calificat. Am avut foarte mult de citit, iar tema clasei a IX-a a fost motive literare biblice si mitologice, așadar a trebuit să învăț povești din biblie și mitologia greacă. În general, am avut nevoie de răbdare și motivație.” a spus aceasta.

În ceea ce privește importanța participării la olimpiade, Agnes afirmă: „Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru în participarea la o olimpiadă este să-ți faci prieteni. Sunt norocoasă! Am legat prietenii încă din clasa a V-a. Nu reușim să ne întâlnim în timpul anului școlar, deci olimpiadele, din perspectiva mea, nu sunt doar despre a învăța. Sunt și despre prietenie, petreceri și veselie.”

La aflarea rezultatelor emoțiile au copleșit-o pe Agnes: „Am fost foarte fericită să-mi văd numele pe listă. Sunt mândră că mi-am putut reprezenta școala la etapa națională pentru al cincilea an consecutiv.”

În final, Agnes a dorit să îi mulțumească doamnei profesoare pentru că a ghidat-o, părinților pentru sprijinul necondiționat, dar și prietenilor din toate colțurile țării pentru motivație.

Mihaela Maria Vlad, reporter de liceu

 

Be the first to comment on "Al cincilea an consecutiv la națională- Agnes Müller"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.