De la Ecoul la Răsunetul

Marți, 8 aprilie 2018, elevii clasei a IX-a A au fost primiți în mijlocul acțiunii jurnalistice din cadrul redacției ziarului Răsunetul, alături de profesoarele Doina Macarie, Monica Strungar și Colțea Angela.

Cea mai puternică presă este și va rămâne presa scrisă. Ziarul Rasunetul, cel mai știut ziar al județului nostru a fost gazda elevilor clasei a IX-a A, însoțiți de profesoarele lor.

Ioan Lazăr, veteranul presei din Bistrița și Gabriela Ciordei, jurnalist profesionist, au fost cei care au împărtășit musafirilor lor ce înseamnă, cu adevărat, profesia de jurnalist, nu înainte ca o parte din istoria clădirii în care se aflau sa fie amintită.

În 1968, anul apariției județului Bistrița-Năsăud, se tipăresc, sub numele Ecoul, primele exemplare ale ziarului ce va avea un tiraj extraordinar, ziar care avea să devină Răsunetul și care  este citit în continuare.

Care este rolul jurnalistului, ce înseamnă munca de pe teren și din birouri, ce se oferă mulțimii cotidiene, cum se tipărețte ziarul, au fost câteva dintre temele pe care gazdele le-au abordat în cadrul întâlnirii, putând recunoaște, în spatele discursului celor doi, o muncă impresionantă, sacrificii și pasiune.

„Domeniul presei este unul nobil, întrucât scopul său este de a face bine.” Oamenii schimbă lucruri datorită faptului că sunt informați constant, evenimentele din județ, țară, din întreaga lume, se îndreaptă și capătă un sens valorificat de public.

Știrea trebuie să fie curată, poți munci 2 ore, 7 ore, 12 ore, iar a doua zi o iei de la capăt, informația nu poate fi altfel decât obiectivă, precisă și clară.

,,Citiți printre rânduri!” este sfatul pe care Ioan Lazăr îl repetă elevilor. Astfel, copiii și profesoarele Colegiului Național „Andrei Mureșanu” au fost încântați de această activitate și au rămas impresionați de o parte din istoria municipiului, raportată la evoluția jurnalismului.

 Vlad Mihaela Maria și Dodu Anca Maria – Reporteri de liceu

Be the first to comment on "De la Ecoul la Răsunetul"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.