CDIdei în cărți

Astăzi, 26 aprilie 2018, la biblioteca CNAM-ului s-a desfășurat etapa pe școală a Festivalului Concurs „CDIdei în cărți” care este înscris în calendarul activităților educative CAE de la nivelul regional în anul 2018.

Pe data de 26 aprilie 2018, între orele 12:00-13:00 s-a desfășurat etapa pe școală a Festivalului Concurs „CDIdei în cărți” aflat la ediția a IV-a.  Organizația aplicantă care a conceput proiectul este Casa Corpului Didactic Sibiu. Scopul festivalului-concurs este de a asigura cadrul pentru dezvoltarea, demonstarea și manifestarea competențelor elevilor în domeniul culturii și civilizației prin intermediul structurilor info-documentare, ca resurse în formarea competențelor-cheie, ultilizând metode ale educației non-formale.

Elevii, în cadrul acestui proiect, după lecturarea unei cărți sau a unei lucrări documentare, au realizat un material reprezentativ pentru aceasta, pe care apoi l-au prezentat. Sub atenta îndrumare a consilierului educativ Nicoleta Butuza și a profesoarei Moroșan Lenuța, cele 5 grupe formate din elevii clasei a V-a A au realizat fișa lucrării citite, care a constat în informații redactate într-un document Word, referitoare la membrii echipei, unitatea de învățământ, prefesorii cordonatori și descrierea lucrării. De asemenea, au realizat un jurnal al echipei, conținând descrierea fiecărei întâlniri pentru realizarea produselor. Nu în ultimul rând, au confecționat o machetă a unei scene reprezentative din lucrare.

Elevii au fost foarte încântați de activitate, afirmând că au avut o mulțime de lucruri de învățat în urma proiectului. Grupele de elevi au fost denumite în mod expresiv:

  • Mătușica îngrozitoare – Vânătoare: Moldovan Andreea, Benche Cristina, Văcar Adriana;
  • Minunea – Omenie: Creța Maria, Bencea Tudor, Chindriș Daria;
  • Din capul meu – Eu, noi, voi : Lazăr Andrei, Văcar Alex, Pop Robert;
  • Dragonul tatălui meu – Singur în visul meu: Ciobâcă Darius, Târnovan Sara, Purcel Beatrice;
  • Lumea lui Stanley – Eroul Plat: Clipotă Alessandra, Coman Ștefan și Mihovici Denisa.

Sharon Crețu, Mihaela Vlad, reporter de liceu

Be the first to comment on "CDIdei în cărți"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.