În data de 27 ianuarie 2021, zi comemorativă a victimelor Holocaustului, membrii clubului de lectură al CNAM, alături de doamnele profesoare: coordonator Irina Vlas și colaborator Maria Biligan, au desfășurat online, pe Zoom, o întâlnire în care au vorbit despre „Jurnalul Annei Frank”.
Clubul de lectură inițiat în anul 2015 de profesoara de limba și literatura română Irina Vlas a realizat întâlniri la finalul fiecărei luni, în cadrul cărora au fost dezbătute diverse romane. Punctul de pornire a fost reprezentat de dorința de apropiere a copiilor de lectură prin crearea unei atmosfere plăcute, fără constrângerile notelor, dar și de îndreptare a atenției acestora spre citit, o activitate benefică pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor. Scopul proiectului constă în transformarea elevului într-un consumator de literatură de calitate, oferindu-i-se acestuia oportunitatea de a-și exprima opiniile despre cărți, și de a descoperi lumi interesante și personaje cu caractere puternice, creionate cu măiestrie de autori.
În data de 27 ianuarie 2021, zi comemorativă a victimelor Holocaustului, membrii clubului de lectură al CNAM, alături de doamnele profesoare: coordonator Irina Vlas și colaborator Maria Biligan, au desfășurat online, pe Zoom, o întâlnire în cadrul căreia au pus în discuție „Jurnalul Annei Frank”, o mărturie a greutăților prin care au trecut evreii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Elevii au împărtășit idei și opinii, vizionându-se secvențe de film și citindu-se pasaje semnificative din carte.
Din cauza pandemiei, în acest an școlar, clubul de lectură și-a desfășurat activitatea în mediul online, discutând despre diverse cărți și recomandându-le de trei ori pe săptămână, luni, miercuri și vineri, sub numele de „recomandarea săptămânii, a zilei și cea de weekend” pe paginile de facebook și instagram „Lectură CNAM Citesc, deci exist”, în funcție de o anumită temă stabilită lunar. Astfel, membrii clubului au promovat o serie de cărți încadrate în genuri diverse, fiind o sursă de inspirație în alegerea viitoarelor lecturi ale urmăritorilor acestora.
Ioana-Eliza Pop, reporter de liceu
Be the first to comment on "Comemorarea victimelor Holocaustului, printr-o activitate inedită la CNAM"