Recomandare muzicală, de la tineri pentru tineri

La începutul anului 2021, reporterii de liceu și-au propus să ofere unele sugestii de albume și de muzică actuală care au cucerit urechile publicului tânăr.
Recomandările pentru vacanța aceasta sunt de mare varietate și de mare actualitate.

NANalien de Nane,

NANalien este al 4-lea album al artistului. Acesta este considerat cel mai bun album trap al anului 2020, album executat de Nane, unul dintre cei mai mari și mai
cunoscuți trapperi din țară. Acesta a fost lansat în data de 26 iunie 2020 și a avut un succes pe merit, fiind un album așteptat de ascultatorii de muzică trap. Conține 17 melodii. Albumul de mare succes prezintă diferite stări ale artistului, melodiile fiind atât de dragoste și jale, cât și hype și ritmate, perfecte pentru cele mai tari petreceri. Cele mai indrăgite melodii de pe album sunt Gang în sus, Indrăgostrip, Fluture, N-o poți controla, Tată de zahăr.

Good News de Megan Thee Stallion

Good News este primul album al rapperului american Megan Thee Stallion. A fost lansat pe 20 noiembrie 2020 , iar prin cele 17 piese cântăreața dorește să transmită o stare de bine și să ofere acea încredere în sine care de multe ori le lipsește tinerilor. În album se regăsește piesa „Savage” care este un remix cu celebra cântăreață Beyonce. Această piesă a fost nominalizată la premiile Grammy pentru cel mai bun cântec rap. Albumul s-a clasat pe locul al șaselea in topul Billboard’s, iar cântăreața este pe locul 58 în lume.

Wonder de Shawn Mendes

Wonder este al 4-lea album al artistului, lansat la data de 4 decembrie. În august 2020, Shawn Mendes și-a tatuat pe brațul drept cuvântul „wonder” (minune), care s-a dovedit ulterior a fi titlul albumului și single-ul său principal. La 30 septembrie 2020, cântărețul s-a dus pe rețelele sale de socializare pentru a-și tachina fanii despre proiect cu descrierea WHAT IS #WONDER (CE ESTE #MINUNE). Câteva ore mai târziu, a anunțat titlul și data de lansare atât al single-ului principal, cât și al albumului, precum și lansarea interludiului „Intro”, prima piesă de pe album.

Într-o declarație, Mendes a spus despre Wonder: Se pare că o bucată din mine a fost scrisă pe hârtie și înregistrată într-o melodie. Am încercat să fiu la fel de real și la fel de sincer ca de obicei. Este o lume și o călătorie și un vis și un album pe care îmi doream să-l realizez de foarte mult timp. Îmi place absolut de mult. Vă mulțumesc pentru că ați fost alături de mine atâția ani. Vă iubesc pe toți.

Mendes a dezvăluit tracklist-ul albumului printr-un video pe Spotify care a fost actualizat zilnic începând cu 2
noiembrie 2020. Pe 13 noiembrie, Mendes a dezvăluit tracklistul pe social media.

Heartbreaker de INNA

Heartbreaker este al 7-lea album al artistei. INNA este unul dintre cei mai de succes artiști români, cu o carieră internațională care include colaborări cu J Balvin, Daddy Yankee, Yandel, Pitbull, Farina, cu piese care au cucerit topurile din lume precum Ruleta, Sun is Up, Hot, Cola Song, Iguana. INNA le-a făcut o surpriză fanilor pe 27 noiembrie 2020, anunțând lansarea noului album Heartbreaker. Acesta a fost lansat pe 4 decembrie. Acesta include zece piese dansabile, cu influenţe EDM, cântate în engleză şi spaniolă. Heartbreaker a fost creat pe parcursul a trei săptămâni într-un conac în care Inna locuia alături de compozitorii și producătorii români. Piesele care merită ascultate sunt: Maza Jaja, care este single-ul principal al albumului, Sunset Dinner, care a fost apreciată de multă lume datorită stilului similar în tonul vocii cu al cântăreței Britney Spears și Thicky, care este descrisă ca fiind cea mai diferită piesă de pe album.

I Burn de (G)I-DLE

I Burn este al 4-lea extended play (EP) al trupei Sud Coreene (G)I-DLE. A fost lansat pe data de 11 ianuarie și distribuit de către casele de discuri Cube Entertainment și Republic Records. EP-ul conține șase piese, incluzând single-ul principal HWAA. Piesele adună în esența acestora emoții trăite în procesul de a-ți recăpăta fericirea în momentele grele. Anunțul acestui album s-a făcut prin intermediul membrei Jeon So-yeon (cunoscută sub numele profesional Soyeon) la data de 28 decembrie 2020 pe contul acesteia de Instagram. La scrierea versurilor au contribuit membrele Nicha Yontararak (cunoscută sub numele profesional Minnie), Jeon So-yeon și Song Yuqi (cunoscută sub numele profesional Yuqi). Piesele care merită ascultate de pe acest EP sunt: Alone in winter, care se conectează cu o piesă anterioară pe nume HANN,
LOST, în care se pot regăsi influențe R&B și DAHLIA, care are ca temă floarea cu
același nume.

Material realizat de: Ostace Robert, Bozdog Diana, Blaiu Cristina, Tomșa Maria, Deneș Vanesa,

reporteri de liceu

Foto: www.google.com

Be the first to comment on "Recomandare muzicală, de la tineri pentru tineri"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.