Excursie cu stil în capitala modei italiene

În cadrul săptămânii „Școala Altfel”, luni 23 octombrie 2017, opt elevi de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița au mers într-o excursie plină de stil în capitala modei din Italia, Milano, însoțiți de profesoarele lor, Crina Peter și Laura Crișan.

Excursia care a durat trei zile, a început luni seară, cu plecarea de la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca înspre Milano- Bergamo. Călătoria cu avionul a fost o bucurie atât pentru cei care au mai zburat, cât și pentru cei care nu au mai călătorit astfel înainte, cu toții considerând experiența una de neuitat.

Marți de dimineață, după o noapte petrecută la Hotel Europa, grupul a pornit plin de entuziasm în centrul orașului. Principalele obiective  pentru prima zi au fost Domul din Milano, Muzeul Domului și Galeria Vittorio Emanuele, unde elevii au descoperit vechea arhitectură italiană. Aceștia au fost extrem de încântați de legenda taurului din Galerie, care spune că o piruetă executată cu călcâiul pe pictura taurului aduce împlinirea oricărei dorințe.

A urmat Teatrul Scalla, care i-a fascinat pe elevi prin grandoarea sa. Următorul obiectiv a fost Palatul Sforzesco, o adevărată lecție de istorie pentru participanți. Ultima oprire a fost la Pinacoteca din Brera, unde elevii au avut ocazia de a vedea picturi unice, pline de semnificații ascunse. În continuare, aceștia au mers în căutare de suveniruri și au încercat specialități culinare italiene.

Miercuri, în ultima zi a excursiei, tinerii au vizitat Biserica „Santa Maria delle Grazie”, o altă mărturie a trecerii timpului și a evoluției arhitecturale. A urmat Muzeul de Știință și Tehnică, un muzeu interactiv care le-a captat atenția vizitatorilor prin diversele jocuri și activități în care i-a implicat. Spre seară, elevii, însoțiți de profesoarele coordonatoare, au plecat, cu regret, înapoi spre casă.

Tăvuța Grapini, din clasa a XI-a E, a declarat: „A fost o experiență minunată, organizată ca la carte. Îmi motivez afirmația prin faptul că am reușit să vizităm toate obiectivele turistice pe care ni le-am propus. M-am îndrăgostit de oraș și îmi doresc să revin cât de curând.”

 

Claudia Scuturici, reporter de liceu

Be the first to comment on "Excursie cu stil în capitala modei italiene"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.