Elevii din CNAM în inima Moldovei

Luni, 23 octombrie 2017, 38 de elevi de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița au plecat în excursie în Moldova,

Elevii claselor a XI-a A, a XI-a C, a XI-a D și a XII-a E au fost însoțiți de profesorii Iacob Țigăuan și Alina Drăgan și au pornit într-o excursie tematică în legendara zonă a Moldovei în cadrul săptămânii Școala Altfel.

Prima oprire a fost la Mănăstirea Voroneț, unde participanții au fost întâmpinați de o măicuță, care le-a povestit istoria locurilor. Au urmat Cetatea de Scaun a Sucevei și Castelul de la Ruginoasa. Spre seară, elevii au ajuns la Iași, unde și-au petrecut noaptea.

A doua zi, obiectivele vizitate au fost: biserica Sfinții Trei Ierarhi, Mitropolia Iașiului, Palatul Culturii, Universitatea Alexandru Ioan Cuza (în special Sala Pașilor Pierduți și Aula), dar și Parcul Copou din Iași, unde se află celebrul tei al lui Mihai Eminescu și al Veronicăi Micle. Spre seară, aceștia s-au îndreptat spre Tabăra de la Oglinzi, unde elevii au și înnoptat.

În a treia și ultima zi a excursiei, grupul a vizitat Mănăstirea Agapia și muzeul acesteia, rămânând fascinați de pictura unică. A urmat casa memorială a lui Alexandru Vlahuță, Mănăstirea Văratec (unde elevii au avut ocazia de a vedea mormântul Veronicăi Micle) și Mănăstirea Bistrița. De acolo, grupul a pornit spre Bistrița, trecând prin Cheile Bicazului și oprindu-se la Lacul Roșu.

Alina Drăgan, profesor însoțitor, a afirmat: „Sunt convinsă că a fost o excursie interesantă și educativă. Cred că am aflat cu toții multe lucruri noi.”

     Claudia Scuturici, reporter de liceu

 

Be the first to comment on "Elevii din CNAM în inima Moldovei"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.