Împletind muzica și religia – Leilla Orban

Leilla Orban reprezintă cu mândrie imaginea Colegiului Național „Andrei Mureșanu” și dă dovadă de devotament și determinare, caracteristice unui elev performant, ce crede că nu poți fi prea mic pentru a schimba perspective sau moduri de a gândi. „Chiar dacă m-am împiedicat și a fost greu, nu am renunțat și am mers mai departe” – Leilla Orban

Leilla este elevă în clasa a IX-a B la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și anul acesta, sub îndrumarea și sprijinul profesoarei Levai Ileana, a reușit să obțină premiul I la Olimpiada de religie-ecumenică pentru limba germană, calificându-se mai departe, la etapa națională. Așa cum afirmă chiar ea, își găsește motivația în rezultatele obținute în anii anteriori și în dorința de a evolua, de a se autodepăși.

Întrebată care îi sunt pasiunile, tânăra cu aspirații spre medicină sau chiar spre domeniul pedagogic spune: Îmi place să citesc, să mă dau pe bicicletă sau cu rolele, să petrec timp cu prietenii, să cânt la pian și să dansez, semn că Leilla reușește să găsească un echilibru între muncă și plăcerile oricărui adolescent.

În două cuvinte, se descrie creativă și silitoare și, deși se consideră o fire emotivă și sensibilă, se bucură să întâlnească oameni noi cu care să lege prietenii, iar participarea la faza pe țară îi oferă acest prilej.

În materie de literatură și cărți, Leilla mărturisește: Când eram mai mică, eram înnebunită după basme, iar mai recent de trilogia Delirium de Lauren Oliver, Percy Jackson de Rick Riordan și Jocurile Foamei, Suzanne Collins.

Întrebată ce părere are despre publicarea performanțelor școlare ale elevilor în ziarul CNAMonline, Leilla susține că este o idee bună, utilă și crede că, poate așa, și alții vor prinde curaj să participe.

Anca Dodu, reporter de liceu

 

Be the first to comment on "Împletind muzica și religia – Leilla Orban"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.