Întâlniri peste timp într-o școală de 110 ani – partea I: 10 ani


În data de 27.05.2022, la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu”, a avut loc întâlnirea de 10 ani de la finalizarea liceului, a generației centenarului. Foștii elevi au fost întâmpinați de către diriginții și profesorii lor din liceu.

Înainte ca aceștia sa fie repartizați pe clase, directoarea liceului, Buboly Monica, a ținut un discurs de întâmpinare a foștilor elevi, după care au vizionat filmulețele de prezentare a școlii din anul centenarului, făcut de ei împreună cu foștii profesori.

Întâlnirea s-a încheiat cu zâmbete, râsete și șampanie, iar profesorii împreună cu elevii au cântat  ,,La mulți ani’’, în cinstea întâlnirii reușite. După festivitatea la comun, elevii au fost repartizați pe clase alături de diriginții lor.

Fosta elevă a Colegiului Național ,,Andrei Muresanu’’, Butunoi Iuliana, a mărturisit că anii de liceu au fost solicitanți, dar cei mai frumoși. Întrebată cum vede aceasta liceul după 10 ani, ea a spus că este mai frumos, mai bine organizat și mult mai înfloritor.

De asemenea, o altă fostă elevă a Colegiului Național ,,Andrei Muresanu”, Nicola Cifor, declară că anii de liceu au fost o perioadă foarte dragă ei, fiind plini de socializare și dezvoltare. Aceasta a mărturisit că cel mai dor îi este de momentele petrecute împreună cu colegii și profesorii săi.

Miciu Caterina, clasa a IX-a, reporter de liceu

O decadă de povești cu XII A

Absolveții clasei a Xll-a A, promoția 2012, au fost întâmpinați de fosta lor dirigintă, Curtuiuș Oltița și de foștii profesori, Camelia Toma, de limba și literatura română, Iacob Tigăuan, de chimie și Ciutan Brumărel, de logică.

S-a făcut apoi prezența strigându-se catalogul de acum 10 ani, iar în momentul în care numele lor se auzea, fiecare își făcea o scurtă prezentare a celor 10 ani de la absolvire și prezentarea unui eveniment memorabil din anii de liceu, majoritatea dintre acestea fiind năzbâtiile lor sau întâmplări pe care le-au avut cu profesorii de față.

În urma prezentărilor, fostul profesor de logică, Ciutan Brumărel, și-a dezvăluit hobby-ul său, cel de a recita poezii, astfel că, înainte de plecarea sa, a recitat trei poeme, printre care și poezia „La o ceașcă de vin” scrisă de Li Po, un poet Chinez.

Fosta dirigintă, Curtuiuș Oltița, le-a pregătit elevilor ei la sfârșitul întâlnirii, un puzzle. Fiecare avea pe bancă câte un cuvânt, cu un număr, iar citind în ordine crescătoare numerele au reușit să descifreze puzzle-ul, pe care scria:

„Banca de lângă fereastră

Se umple din nou,

Sub atâta mireasmă de tei.

Sunetul pauzelor,

Ne face sufletul să tresalte.

Zâmbetele colegilor

Prind iară contur,

Și genele umezite de lacrimi

Preschimbă lumina în curcubeu.“

Onea Alexandra, după terminarea studiilor la Facultatea Matematică și Informatică din București, acesta s-a întors înapoi în Bistrița, pentru a profesa ca profesoară de matematică la Școala Gimnazială Nr. 1. Fosta elevă a Colegiului Național „Andrei Mureșanu” consideră până în ziua de astăzi că instituția din care a făcut parte 4 ani de zile este unică în Bistrița, încurajând elevii care doresc să urmeze calea către CNAM.

Verișezan Ionela Mihaela a terminat Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică, specializarea Ingineria și Informatica Proceselor Chimice și Biochimice în anul 2016. În prezent este în concediu de maternitate și este inginer la teraplast. Verișezan Ionela Mihaela dezvăluie faptul că cei patru ani petrecuți în cadrul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” au ajutat-o să se dezvolte în persoana de astăzi. Este dezamăgită din cauză că nu a profitat la maxim de anii de liceu, realizând doar acum importanța acestui lucru. Speră ca noua generație să aibă parte de o viață de liceu frumoasă și fără regrete.

Vlad Mihai, reporter de liceu

Foto: Vlad Mihai, Miciu Caterina, prof. Aurelia Hîruța

Be the first to comment on "Întâlniri peste timp într-o școală de 110 ani – partea I: 10 ani"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.