Joc și joacă între generații

Miercuri, 25 aprilie 2018, Colegiului Național Andrei Mureșanu a găzduit pentru câteva ore o mulțime de proaspeți învățăcei.

Elevii clasei pregătitoare D ai Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare însoțiți de profesorul pentru învățământul primar, Camelia Pojar și mămicile lor au vizitat cabinetul stomatologic al Colegiului Național „Andrei Mureșanu” și s-au jucat alături de profesoara Doina Macarie și elevii clasei a IX-a A.

Liceenii i-au primit încântați pe micuți în curtea colegiului și le-au oferit sfaturi în privința vieții de elev. Cum altfel să le oferi copiilor o primire călduroasă, decât antrenându-i în jocurile copilărie. Printre aceste jocuri s-au numărat „Ursul doarme”, „Țară țară vrem ostași” și „Am pierdut o batistuță”. Astfel, toată lumea s-a lăsat purtată de entuziasmul copilăriei.

În continuare, elevii clasei pregătitoare au învățat într-un mod distractiv și interactiv informații benefice cu privire la îngrijirea corectă a danturii. Copiii au fost captivați de metoda prin care medicul stomatolog, Chițimuș Gabriela, le-a arătat zonele pe care le neglijează în timpul spălării.

„În primul rând, această activitate a avut un scop informativ. De asemena a reprezentat o metodă de întărire a deprinderii de a se spăla corect pe dinți, mai ales că la vârsta de 6 ani dantura copilului se schimbă. Copiii au fost deschiși și foarte entuziasmați. Au fost fascinați de modul în care revelatorul de placă bacterian a indicat locurile neglijate în timpul spălării. Sper să țină minte această experiență și să aibă grijă de dantura lor. E mai bine să previi decât să tratezi.” a declarat medicul Chițimuș Gabriela.

În final aceasta a dorit să transmită un mesaj elevilor Colegiului Național „Andrei Mureșanu”: „Mă bucură să văd că elevii trec pragul cabinetului stomatologic. Îi invit pe toți să vină, chiar dacă nu au dureri, la control.”

Astfel, toată lumea a interacționat, s-a jucat și a acumulat noi informații utile printr-un mod distractiv.

Dodu Anca Maria și Vlad Mihaela Maria, reporteri de liceu

Be the first to comment on "Joc și joacă între generații"

Lasă un răspuns