La CNAM se premiază iubirea

Joi, 29 Martie 2018, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” a fost decorat cu iubire, sentimentul care este veșnic, în cadrul concursului „+ Iubirea”

Concursul a constat în înscrierea în competiţie a unei poezii, a unei fotografii, sau a unei picturi, care aveau să fie examinate de un juriu format din profesorii: Andreea Pintiliescu, Ciutan Brumărel, Borodi Ștefania, Mișca Florin, Cătinean Lăcrimioara și Nicoleta Butuza. Proiectul face prin CAES, şi s-a desfășurat în Centrul de Documentare și Informare a CNAM și fost inițiat de catedra de științe socio-umane în parteneriat cu catedra de religie.

Concursul „+iubirea” a fost organizat pe două etape: prima etapă a constat în trimiterea materialelor spre jurizare comisiei, iar a doua în premierea concurenţilor. Această a doua etapă s-a derulat în pauza mare la CDI şi a constat într-un recital de poezie, publicul ascultând câteva poezii din cele peste 100 știute de prof. Ciutan Brumărel, urmat de aflarea câștigătorilor.

Elevii prezenți au considerat recitarea de poezii ca un al doilea cadou, pe lângă cărțile primite ca premiu. Astfel, la secțiunea fotografie, locul l a fost obținut de eleva Alexandra Corcode, urmată de eleva Bojor Geanina, pe locul II. La secțiunea poezie, locul l a fost obținut de eleva Mândrean Denisa,din clasa a XII-a F iar locul II de eleva Vlad Mihaela Maria, din clasa a IX-a A. De asemenea, Bojor Gianina din clasa a IX-a E a obținut locul lll la secțiunea pictură. Poezia, fotografia și pictura au reprezentat pentru elevii CNAM-iști căi prin care s-au putut exprima liber, demonstrând astfel abilităţile cu care sunt înzestraţi.

Ideea și titlul proiectului au fost ale profesorului Ciutan Brumărel, care a afirmat pentru jurnaliștii CNAMonline următoarele: „Ideea acestui proiect a venit din propriile mele preocupări. În urmă cu doi-trei ani de zile am întâlnit un poet timișorean de a cărei poezie m-am îndrăgostit. Poetul se numește Damian Ureche și, simțindu-mă atras de poezia sa, am încercat să o învăț, considerând că este și un mod plăcut de a-mi exersa memoria. Într-unul dintre versurile poeziei se regăsește titlul acestei activități, astfel luând naştere proiectul în sine.”

  În ceea ce priveşte impresiile în urma concursului, eleva Retegan Ana-Maria a afirmat pentru CNAMonlie următoarele: „Am ales să particip la acest concurs deoarece este o experiența frumoasă. Nu am participat neapărat pentru premiu, am participat pentru a acumula noi experiențe. Sunt mulți elevi care pornesc la de un mic concurs ca acesta și în viitor ajung foarte sus.”

Proiectul-concurs „+iubirea” derulat la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” a demonstrat încă o dată importanța lucrurilor mărunte, dar şi a faptului că din pași mici se realizează lucrurile mărețe.

Bora Andreea şi Creţu Sharon, reporteri de liceu

Foto: Creţu Sharon

Be the first to comment on "La CNAM se premiază iubirea"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.