Pop Dana Simina, olimpică CNAM la biologie pentru al doilea an consecutiv

O elevă de clasa a zecea își arată pasiunea pentru materia preferată, prin calificarea la etapa naţională pentru a doua oară consecutiv.

Se spune că anii de liceu sunt unii dintre cei mai frumoși ani din viața fiecărei persoane, deoarece atunci se formează prietenii care pot dura toată viața. Pop Dana Simina nu neglijează însă olimpiadele și concursurile școlare, încercând să creeze un echilibru între prietenii și performanțele școlare.

Pop Dana Simina este elevă la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, în clasa a X-a A, specializarea Științe ale Naturii, intensiv engleză, iar anul acesta a reușit să se clasifice pentru a doua oară la etapa națională a Olimpiadei de Biologie, după ce și anul trecut a ocupat tot locul I la aceeaşi olimpiadă. Aceasta este foarte ambițioasă, cu spirit competițional, atât la concursuri și olimpiade, cât și în clasă, anul trecut obținând media generală 10.

Motivul care a impulsionat-o să participe la această disciplină este dezvăluit chiar de ea: „Am experienţă la olimpiada aceasta, deoarece am participat atât în clasa a VII-a cât și anul trecut și îmi place această materie.”

Întrebată despre beneficiile concurării la olimpiadele şcolare, mai exact la cea de biologie, în ceea ce priveşte dezvoltarea personală și profesională, Dana-Simina a mărturisit : „Vreau să devin medic şi dacă la etapa naţională obţin un premiu sau o menţiune, pot să intru la Facultatea de Medicină fără admitere.”

Aceasta s-a pregătit sub îndrumarea profesoarei Curtuiuș Oltița, despre care a afirmat:

„Mă înțeleg foarte bine cu doamna profesoară Curtuiuș. Aceasta mă ajută mereu, motivându-mă să aflu cât mai multe informaţii despre biologie.”

În ceea ce priveşte subiectele la etapa județeanăşi despre gradul mare de dificultate Simina declară: ,,Materia conține mulți termeni de specialitate și este foarte încărcată, dar eu citesc și mă documentez mereu. ”

Întrebată dacă e pregătită pentru etapa națională, Simina se dovedeşte sigură pe sine, subliniind: ,,Cu materia stau foarte bine și nu am deloc emoții. ”

Pop Dana Simina este unul dintre elevii CNAM care, sub îndrumarea profesorilor, reușesc să mențină liceul pe primele locuri la nivel județean.

 

Nicolae Elisabeta,Vălean  Andrada, reporteri de liceu

Sursa: Facebook

Be the first to comment on "Pop Dana Simina, olimpică CNAM la biologie pentru al doilea an consecutiv"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.