O noapte în Paris la CNAM Bistrița

Joi, 26 octombrie 2017, a avut loc la restaurantul Giulia 2 din Bistrița, Balul Bobocilor de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, care a avut ca temă „Midnight in Paris”.

Evenimentul a debutat la ora 16:00, spre bucuria elevilor, care erau extrem de nerăbdători. Imediat după începutul balului, cele 8 perechi care au participat la Miss&Mister s-au prezentat în fața juriului, format din profesorii: Karina Ciuruș, Ana-Maria Antall, Angela Colțea și câștigătorii de anul trecut, Ariana Chifa și Andrei Ivan. Concursul a constat din trei  probe: prima a presupus prezentarea reciprocă a partenerilor, cea de-a doua a fost proba de dans, pe diverse stiluri, iar în cea de-a treia concurenții și-au etalat cunoștințele în legătură cu Franța. Aceștia s-au descurcat foarte bine, spre surprinderea publicului.  

După încheierea concursului, juriul s-a retras pentru a-și alege favoriții, în timp ce elevii au început să danseze. Cu toții au râs și s-au simțit bine. Imediat, juriul a revenit, anunțând câștigătorii: Anca Dodu, din clasa a IX-a A, și Cristian Neamțu, din clasa a IX-a G. S-au acordat, de asemenea, premii pentru eleganță, dans și creativitate.

După aceea, distracția a continuat, profesorii alăturându-se elevilor pe ringul de dans. Eleva Ana Sarca, din clasa a IX-a A, a afirmat: „M-am simțit foarte bine și mi-a plăcut foarte mult, numai că mi-aș fi dorit să fi fost mai multe melodii ritmate.”

Teodor Domniți, elev în clasa a IX-a C, a declarat : „A fost super, nici nu se putea mai bine.”

Nicoleta Butuza, consilierul educativ al liceului, a răspuns unor întrebări ale reporterilor de liceu:

R: Au fost elevii claselor a X-a dispuși să se implice în organizarea balului ?

NB: Elevii claselor a X-a au fost de acord și dispuși să se implice în organizarea balului bobocilor pentru colegii lor. Aceștia au participat cu entuziasm.

R: Au apărut neînțelegeri pe parcursul organizării?

NB: Au fost câteva păreri contradictorii în ceea ce privește tema balului, dar până la urmă s-a ajuns la un numitor comun, „Midnight in Paris”, unde copii puteau veni îmbrăcați cum și-au dorit.

R: Aveți o părere despre organizare?

NB: Eu nu am înțeles de ce la sală a ajuns informația că balul începe la ora 17. Cu toții știam de ora 16, și am înțeles că cei de la acolo o știau diferit și de aceea nu au fost aranjate mesele, iar bobocii au avut de stat o jumătate de oră afară.

R: Mi-ați putea zice ceva memorabil din culise?

NB: Prea mult în culise nu am fost, pentru că am fost implicată foarte mult în organizarea Școlii Altfel și atât că dădeam startul unei întâlniri și trebuia să plec ca să mă consult cu dirigintele clasei a IX-a C, Eugen Neamțiu.

R: Ce imprsie aveți despre bal?

R:  Mi s-a părut drăguț, copiii s-au simțit bine. Important e ca aceștia să se simtă bine. Bineînțeles că nu putem mulțumi pe toată lumea. Întotdeauna vor fi păreri pro și contra, dar copiii chiar au fost implicați în organizarea balului și diriginții au fost alături de ei. Toți diriginții claselor a X-a s-au implicat mai mult sau mai puțin.

Andreea Bora și Claudia Scuturici, reporteri de liceu

Foto: Ema Mihalachi

Be the first to comment on "O noapte în Paris la CNAM Bistrița"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.