Rămas bun, doamna profesoară!

Profesorul de fizică, Ana-Maria Cociș, s-a stins din viață, vineri seara, după ce a pierdut lupta cu noul coronavirus. Aceasta a fost cunoscută ca fiind un om cu suflet bun, apreciată de către colegii de muncă, prietenii și elevii la care preda și nu numai. Oamenii o descriau ca fiind o femeie mereu cu zâmbetul pe buze, emanând bucurie în jurul ei; un profesor devotat, care își practica slujba cu plăcere și pasiune.

Vestea dispariției profesoarei lor i-a tulburat profund pe zecile de elevi care au aprins candele, au organizat pelerinaj la poarta liceului și au participat la slujba de priveghi.

Astăzi, la ora 10:45 elevii claselor a XII-a și clasa a IX-a D, la care aceasta a fost dirigintă, s-au adunat în curtea școlii pentru un moment emoționant de reculegere în memoria profesoarei Ana-Maria Cociș. Printre cei prezenți s-au aflat și o parte din elevii ultimei generații care au cunoscut-o și stimat-o deopotrivă și care au fost prezenți la toate momentele ultime, cinstindu-i memoria cu multă durere.

Clopoțelul a dat semnalul plecării premature și dureroase dintre noi a acesteia, iar la ora 15:00 cortegiul funerar a făcut un ultim popas în fața școlii căreia i s-a dedicat cu mare dăruire, fiind întâmpinat cu aplauze și sunetul prelung al clopoțelului.

Pe gardul școlii elevii au lăsat ultimele mesaje de rămas bun, scrise pe măști de protecție, în semn de iubire și regret profund și în același timp, de dispreț față de cruzimea acestui coronavirus în urma căruia tot ce rămâne este locul gol în inimile celor dragi, lăsați singuri și nemângâiați.

Cuvintele elevilor sunt impresionante prin căldura și dragostea cu care și-au omagiat profesoara:

„Veți rămâne mereu în inimile noastre, înger cu suflet bun!”

„Aș fi vrut să pot simți și eu bucuria și pasiunea cu care predați la orele de fizică… Drum lin spre cer!”

„Aveți grijă de visurile noastre, așa cum ne-ați purtat de grijă la sălile de curs.”

„Dumnezeu ia lângă el pe cei buni mai întâi, iar dvs. ați fost un om deosebit cu suflet minunat. Dumnezeu să vă aibă în paza Sa!”

„Ultima dată ne-ați spus să vă așteptăm cuminți…, dar nu v-ați mai întors! Odihnă veșnică!”

Robert Ostace și Bozdog Diana, reporteri de liceu

Foto: Robert Ostace

Be the first to comment on "Rămas bun, doamna profesoară!"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.