Silvia-Maria Gherman – portret de campioană

Silvia Gherman este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și este campioană, iar lumea ei are la bază artele marțiale, judo, domeniu care i-a fost familiar încă de la vârsta de 4 ani.

Povestea campioanei începe așa: „Am început judo când aveam 4 ani. Ceea ce îmi doream eu la vremea respectivă era să practic gimnastică artistică. Dar nu am gasit un club de gimanstică artistică în Bistrița. Tata a făcut judo când era copil, așa că a deschis un club de judo pentru mine. Mi-a plăcut foarte mult, așa că am precticat până acum și voi continua să practic acest sport.”

Silvia este o fată perseverentă, iar perseverența a ajutat-o să evolueze. A învățat să își urmeze visele, iar acum visul ei a devenit realitate.

Cele mai importante rezultate obținute de Silvia o situează nu numai printre campionii zonali sau naționali, ci chiar printre cei europeni și nu numai. Locul III la Cupa Europeană de cadeți, Locul I la Cupa Europeană de cadeți Bielsko-Biala (Polonia), Locul V la Campionatul European, Kaunas (Lituania), Locul III la Cupa Africii (Tunisia), Locul I la Campionatul Național under(u) 18- Arad, Locul III la Campionatul Național de Juniori (u 21), locul III la Campionatul Național de seniori Cluj-Napoca sunt cele mai recente și mai notabile dintre clasamente.

În privința învățăturii, este foarte clar că Silvia nu a lăsat deoparte școala, de vreme ce nu demult a trecut cu succes examenul de evaluare națională, intrând la un liceu de elită cum este CNAM. Legat de acest aspect, mama Silviei, profesoara Laura Gherman care i-a stat alături fiecare clipă, subliniază dublul efort pe care performanța a silit-o pe Silvia să-l depună pentru a ajunge aici.

„Am avut și am încredere în ea și în capacitatea ei”, declară mama Silviei, iar în ceea ce privește modul în care Silvia a reușit să obțină rezultate excelente atât la judo cât și la școală, aceasta a afirmat: „Judo este în primul rând un sport al inteligenței, în care atât mecanismele cognitive, cât și cele emoționale trebuie antrenate. Se completează și se compensează reciproc. Este complicat atunci când trebuie să fii prezentă în două locuri, atât în competiții cât și în sala de clasă. În lumea sportului aceste competiții sunt foarte importante pentru a te perfecționa.”

Silvia este o persoană îndrăgită de toți din jurul ei. Întrebată de cuvintele care o caracterizează cel mai bine pe Silvia, mama ei a afirmat: „Noblețe, caracter, perseverență, seriozitate, rafinament, respect.”

Paula Moldovan, colega de clasă a Silviei, a spus: „Silvia are toate calitățile unei sportive: ambiție, curaj, perseverență și responsabilitate. În ciuda sportului, care necesită mult timp, ea se ocupă în mod la fel de serios și de școală și este a doua fată din clasă la învățătură. Este, de asemenea, o persoană foarte prietenoasă și amabilă.”

De asemenea, Lavinia Iliuță, o altă colegă intervievată de reporterii CNAMonline, a fost foarte bucuroasă să împărtășească câteva dintre impresiile ei despre Silvia Gherman: „Silvia este una dintre cele mai bune persoane pe care le-am cunoscut. E mereu veselă, harnică și vrea cu orice preț ca tot ceea ce face să fie perfect. Îi place punctualitatea, deși este foarte greu să țină pasul în paralel și cu școala și cu sportul. Este tipul de persoană care luptă pentru visele ei și care își pregătește încă de pe acum planurile pentru viitor.

Chiar dacă o cunosc doar din septembrie 2017, pot să afirm că este una dintre cele mai înțelegătoare prietene, care reușește de fiecare dată să surprindă prin naturalețea ei și prin felul nevinovat de a gândi și de a-și pune cap la cap ideile. Cuvinte de laudă sunt nenumărate, însă ea le merită pe toate. De la „felicitări” pentru rezultate excelente atât în sport cât și la scoală, merită și un „mulțumesc” pentru că mereu oferă ajutor și sfaturi, sinceritatea fiind fundamentul prieteniei noastre.”

Silvia-Maria Gherman reprezintă, așadar, profilul unei campioane în adevăratul sens al cuvântului și, cu siguranță, vom mai auzi despre performanțele sale și pe viitor.

Ariana-Sharon Crețu, reporter de liceu

Be the first to comment on "Silvia-Maria Gherman – portret de campioană"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.