Ziua Europeană a Sportului Școlar aniversată la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” de peste 150 de elevi

Miercuri 23.09.2020, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița de aproximativ 150 de elevi și profesorii lor au marcat Ziua Europeană a Sportului Școlar.

Începând din anul 2015, la inițiativa Uniunii Europene, în perioada 23-30 septembrie se aniversează Săptămâna Europeană a Sportului. De asemenea Ziua Europeană a Sportului Școlar este aniversată în fiecare an, pe data de 25 septembrie.

La Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița această zi a fost marcată  miercuri, 23.09.2020 de aproximativ 150 de elevi și profesorii lor: Peter Crina, Peter Adrian, Oprea Mihaela, Tabără Adriana, Sarkany Kinga, Hâlmu Rodica. În pofida situației actuale de pandemie, aceștia s-au mobilizat exemplar pentru a sărbători Ziua Europeană a Sportului Școlar European. School Sport Day (Ziua Sportului Școlar European), sprijinită de către Comisia Europeană a implicat până în prezent 1,5 milioane de elevi din 20 de țări în campania #BeActive.

Proiectul are în centrul său Campania #BeActive (Fiți activ) în care școala trebuie să se implice timp de cel puțin 120 de minute prin alergări, jocuri sportive, dans, sărituri cu coarda sau orice alt tip de activitate fizică. Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița a fost inclus în acest proiect european de profesoara de geografie Sorina Crina Peter. Aceasta a menționat: ,, Prin activitățile derulate s-a dorit creșterea interesului pentru educație fizică, pentru mișcare în general, crearea unei atmosfere relaxate, care să dezvolte emoții pozitive, promovarea stilului de viață sănătos, dar și promovarea și dezvoltarea incluziunii sociale în rândul elevilor. Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița își dorește elevi activi, sănătoși, viguroși și veseli, de aceea am decis ca în aceste zile: SĂ PUNEM C.N.A.M.-ul ÎN MIȘCARE! “.

În această zi, elevii și profesorii CNAM implicați în eveniment, au decis să facă cel puțin 2020 de pași sau să alerge minimum 2020 de metri, pentru a marca acest an atipic, cu restricții de mișcare.

Impresiile elevilor nu s-au lăsat așteptate: „A fost o activitate foarte frumoasă și distractivă. A fost sportivă dar și amuzantă, nu pot descrie în cuvinte cât de bine m-am simțit! Aștept să se mai repete. Ne era dor să fim împreună, ca o echipă învingătoare! Sperăm să repetăm acest tip de activități în care suntem împreună!”(Ana Erenț – V C); „A fost un moment excepțional deoarece ne-am descoperit calitățile noastre pentru dans.” (Dănuț Nușfelean V C) „A fost o experiență plăcută și foarte drăguță. Sper să mai avem astfel de activități în aer liber!” (Albert Maghiar, V C) „A fost o activitate foarte frumoasă. Ne-am simțit foarte bine. E sănătos, dar și relaxant să dansăm în aer liber. Mulțumesc pentru această activitate.”(Antonio Voștinar V D) „Mie mi-a plăcut deoarece am dansat și am făcut sport. Am stat în aer liber fără mască. Sper să mai repetăm această experiență.” (Roxana Muntean V D).

Bocskai Eliza-Blanca, reporter de liceu

Foto: Prof. Sorina Crina Peter

Be the first to comment on "Ziua Europeană a Sportului Școlar aniversată la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” de peste 150 de elevi"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.