Atelier foto cu Puica Gigi la CNAM

Vineri, 27.10.2017, a avut loc în cadrul săptămânii Școala altfel un atelier de fotografie la care a fost invitat fotograful Puica Gheorghe, Gigi, cum îl cunosc prietenii, care le-a dezvăluit elevilor de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” tainele ascunse ale fotografiei.

Activitatea a fost organizată de profesoara Aurelia Hîruța, care i-a rugat pe cei prezenți ca la începutul activității să scrie pe o hârtie așteptările lor despre această activitate, iar la sfârșitul ei să constate dacă ele au devenit realitate.

Fotograful dar, în acelasi timp, asistenul medical și psihologul Puica Gheorghe le-a demonstrat elevilor Colegiului National „Andrei Mureșanu” că poți să îți duci la împlinire visul chiar dacă în viața ta trebuie să faci „ceea ce trebuie să faci pentru a trăi”. „Mi-am urmat visul și am urmat un master în fotografie” a mărturisit acesta elevilor.

Deși „ocupat la puterea a treia” a venit în mijlocul elevilor pentru a-i învăța tainele fotografiei, așa cum și el a fost fascinat din copilărie de magia apariției pe hârtia fotografică a imaginii captată pe film de aparatul foto. A început prin a le explica tehnica unei fotografii bine încadrate, afirmând că buna încadrare a unei fotografii stă la baza unei poze de calitate. Astfel, a continuat cu setările de bază ale unui aparat foto.

Prima tangență a lui Puica Gigi cu un aparat foto a fost la vâsta de 4 ani, când un vecin i-a invitat pe el și pe tatăl său să vadă cum se fac fotografiile. „Am fost fascinat din toate punctele de vedere, am rămas îndrăgostit pe viață de fotografie” a afirmat el.

Elevii au rămas captivi timp de o oră în lumea fotografiei, învățând foarte multe lucruri noi și bucurându-se de minunatele povestiri ale fotografului. „A fost foarte frumos, chiar am învățat multe lucruri noi, iar fotografia a devenit și pentru mine o pasiune și vreau să o dezvolt” a spus un elev al clasei a IX-a A.

La finalul activității, Gigi Puica le-a propus tuturor elevilor o expozitie de fotografii pe ziarul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” CNAMonline, idee care i-a entuziasmat pe toți cei prezenți.

Sharon Crețu, reporter de liceu

 

Be the first to comment on "Atelier foto cu Puica Gigi la CNAM"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.