Biblioteca Județeană „G. Coșbuc” , Bistrița – Revista „Ipostaze” la un nou număr

Marți, 4 februarie 2020, la Clubul Cultural Coșbook s-a lansat un nou număr pe anul 2019 al revistei „Ipostaze” a Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud (nr.4, anul III).

Numărul 4 al revistei din anul precedent conține toate rubricile cunoscute și așteptate până acum, cum ar fi „Creativity corner” sau „Carte vs film”, dar și articole care surprind într-un mod impecabil activitatea bibliotecii județene.

Un astfel de articol este cel despre Casa Colecțiilor și a Documentelor de Patrimoniu, în care se precizează că documențația acestei instituții a fost aprobată spre elaborare de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Biblioteca Județeană „George Coșbuc” dorește să mute arhiva de patrimoniu în clădirea recent achiziționată de pe Bulevardul Independenței, nr. 24, clădire în care a locuit în ultimii trei ani de viață Matei Eminovici, fratele poetului Mihai Eminescu. Astfel spațiul bibliotecii județene este pe cale să devină mai generos în viitorul nu foarte îndepărtat, aducând un plus de celebritate instituției prin numele lui Matei Eminovici.

Revista conține de asemenea interviuri cu scriitoari și oameni de cultură precum Doina Ruști, care a vizitat Bistrița în octombrie 2019 ca parte a turneului de promovare a romanului „Homeric”, cu Roxanne Veletzos, autoarea cărții „Fetița pe care au lăsat-o în urmă”, cu scriitorul Celestin Cheran și cu Ioana Sîngeorzan, câștigătoarea celei de-a doua ediții a concursului de lectură „Provocarea Scriitorilor Români”.

De asemenea numărul 4 al revistei „Ipostaze”conține  și  creații literare: „Dimitrie” de Dumitru Crudu, „Se pornește din trecut” de Celestin Cheran și textele literare ale autorilor elevi ai revistei, printre care și „1&2” al Mirunei Vlaic-Timoce, povestire câștigătoare a concursului „Orizonturi”, organizat de biblioteca județeană.

Miruna Vlaic-Timoce a susținut un moment artistic și în desfășurarea lansării, interpretând un fragment teatral. De la eveniment nu a lipsit nici muzica. Caroline Bauer, elevă în clasa a opta la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Bistrița a susținut un moment muzical la chitară electrică.

Prezentatoarea evenimentului a fost profesoara Alina Tomi, care a declarat: ,,Sunt profesor de engleză, coordonator al trupei de teatru de la Școala Populară de Arte și redactor al revistei „Ipostaze” a Bibliotecii Județene „G. Coșbuc”. Mă onorează toate cele trei ipostaze, pentru că fără elevi talentați nu ar exista profesori care să se dea mari cu ei, corect?”.

Bocskai Eliza-Blanka

Be the first to comment on "Biblioteca Județeană „G. Coșbuc” , Bistrița – Revista „Ipostaze” la un nou număr"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.