BUN VENIT în Colegiul Național „Andrei Mureșanu”!

11.09.2023

Cu emoție și bucurie începem astăzi un nou an școlar, primul pentru elevii din clasa pregătitoare, pe care îi salutăm în mod deosebit.

O lume nouă și-a deschis astăzi porțile pentru voi: lumea CNAM. Dar ce este CNAM?

Pentru cei mai mici, CNAM este un CASTEL impresionant, cu trei corpuri de clădire, 150 de străjeri, 1600 de cavaleri și domnițe care stau în 70 de încăperi, două secții de predare – română și maghiară, de la clasa pregătitoare, până la clasa a XII-a.

Pentru elevii de gimnaziu, este locul în care se dezvoltă abilitățile și cunoștințele, se descoperă talente și se șlefuiește caracterul!

Pentru elevii de liceu, reprezintă prima opțiune pentru care s-au pregătit cu efort și determinare de-a lungul anilor de gimnaziu.

CNAM este alegerea voastră, care ne onorează și ne obligă să rămânem în continuare una dintre școlile de top din județul Bistrița-Năsăud. Aici se îmbină performanța academică și activitățile extrașcolare. CNAM este locul în care vrem să veniți cu plăcere și curiozitate.

Se spune că nicio școală nu este mai bună decât profesorii și elevii ei. „Străjerii” noștri – cine sunt străjerii…? sunt o echipă de profesioniști responsabili și dedicați, care cred în cei „1600 de cavaleri și domnițe”- îi susțin și îi inspiră.

Alături de noi se află Asociația de părinți, cu ajutorul căreia dorim să construim un mediu sigur și armonios.

Și pentru că cei mai buni ambasador ai unei școli sunt elevii, voi încheia cu o frază din discursul șefei de promoție de anul trecut, Dora Parauan, cea care a obținut singura medie de zece din județ la examenul de Bacalaureat:

Trebuie să treci prin greutăți ca să ajungi la stele, dar asta nu înseamnă că trebuie să îți vinzi sufletul pe parcurs. Pune două idei cap la cap și fă ceva uimitor cu asta. Până la urmă, ce putem cere mai mult decât să avem o biografie ce se aseamănă cu un roman de fantezie?”

Dragi elevi, stimați părinți, pentru că ați ales CNAM, vă mulțumim și dorim, ca peste 36 de săptămâni, să puteți spune: Ce frumos a fost anul școlar 2023 – 2024 la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”!

Voi încheia cu motto-ul școlii noastre, invitându-vă să-l rostim împreună: Per aspera ad astra! – Pe căi anevoioase către stele!

Director, prof. Monica Buboly

Foto Marco Geréd Zsolt

Be the first to comment on "BUN VENIT în Colegiul Național „Andrei Mureșanu”!"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.