Campanie CȘE la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”

Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, singura structură condusă și organizată de elevi, pentru elevi, dă startul sesiunii de alegeri în primele săptămâni ale lunii octombrie 2022.

Anul acesta, pentru postul de președinte candidează liceenii Măierean Rada și Moldovan Cristian. Pentru postul de vicepreședinte, s-au înscris elevele Morari Selina și Suciu Alexia. Muscari Denisa candidează pentru postul de secretar, iar Dănescu Gabriel pentru cel de reprezentant al elevilor în Consiliul de Administrație. Alegerile propriu-zise vor avea loc vineri, 14 octombrie.

Pentru ca elevii să aibă o imagine cât mai clară asupra ideilor, planurilor și obiectivelor candidaților, aceștia și-au formulat o scurtă prezentare, insistând, totodată, asupra motivației de a candida.

Măierean Rada

Candidez pentru funcția de președinte pentru că îmi pasă de viitorul nostru și al liceului. Sunt o persoană sociabilă, energică, serioasă când trebuie și optimistă cu privire la prezent, dar și la viitor. Pe lângă aceste calități, am dobândit spiritul de echipă și lider atât din familia „Cercetașilor Bistrițeni”, cât și din experiența de primar în cadrul „Consiliului Local al Tinerilor”. Îmi place să mă implic în activități în care pot schimba orice în mai bine.

Mă încumet să mă ridic și să vorbesc pentru noi! Mă încumet să deschid porțile spre un viitor mai bun. 

 

Moldovan Cristian

Sunt o persoană creativă, ambițioasă, responsabilă și căreia îi place munca în echipă. Motivația mea este strâns legată de nevoia de comunicare a elevilor și de dorința acestora de a  fi auziți de cineva în care pot avea încredere. Sunt determinat să lupt pentru interesele fiecăruia dintre noi. Astfel, vom reuși, încetul cu încetul, să facem școala un loc care să se muleze pe aspirațiile și personalitățile elevilor care o reprezintă.

Așa cum ,,cu o floare nu se face primăvară”, nici eu nu voi reuși să aduc schimbarea singur, ci doar cu ajutorul și susținerea voastră. Echipa mea sunteți voi, iar comunicarea ne va aduce mai aproape de victorie. Vă mulțumesc pentru susținere!!!

 

Morari Selina

Mă numesc Morari Selina și sunt elevă în clasa a XI-a D. Cu siguranța toți ne dorim să facem schimbări în lume, astfel încât să fie un loc cât mai plăcut și mai frumos, iar eu am decis să încep acestă schimbare chiar în școala mea, atât pentru mine, cât și pentru restul colegilor mei, de aceea candidez pentru postul de vicepreședinte. Am multe idei legate de modificări pe care le-aș face în cadrul școlii, dar și de activități interesante, distractive și plăcute pe care am putea sa le organizăm în viitor pentru elevii liceului nostru și pe care aceștia cu siguranță le vor adora. Nu promit că o să îmi iasă perfect tot ce mi-am propus, dar promit în schimb că voi încerca pe cât de mult posibil să reușesc și să țin cont și de părerile celorlalți elevi!

 

Suciu Alexia

Bună tuturor! Numele meu este Suciu Alexia, elevă în clasa a XI-a F și am ales să candidez pentru funcția de vicepreședinte în cadrul Colegiului Național „Andrei Mureșanu”. Poate nu mulți dintre voi mă cunosc și poate vă întrebați de ce am vrut să candidez pentru acest post. Ei bine, aș vrea să încep prin a spune că doresc să apăr interesele noastre, ale elevilor, indiferent de situație. Sunt o persoană responsabilă, consecventă, deschisă, ce ascultă și ține cont de părerile celor din jur. Orice opinie de-a voastră, oricât de bună sau rea ar fi, este bine-venită! Sunt dispusă și profund încântată să mă implic cât mai mult posibil în ceea ce privește cooperarea în cadrul Consiliului Elevilor, să aduc o modernizare școlii, dar, nu în ultimul rând, să stârnesc interesul fiecăruia dintre voi prin activități destinate tuturor la care să participăm cu drag: organizarea unor evenimente de promovarea a ideilor, expoziții, drepturile elevilor, marcarea anumitor zile, ca de exemplu Ziua Mediului (acțiuni de înfrumusețare, personalizare a școlii, a curții) sau organizarea unor petreceri de Crăciun, Halloween și multe altele.

„Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea.”-Nelson Mandela

 

Muscari Denisa

Numele meu este Muscari Denisa și sunt în clasa a XI-a D, științe ale naturii. Sunt o persoană organizată, empatică și care iubește munca în echipă. Candidez pentru funcția de secretar, deoarece vreau să iau parte din Consiliul Școlar al Elevilor pentru a ajuta la o mai bună comunicare între elevi și cadre didactice. Îmi place să mă implic în activități și să ajut la organizarea lor. Timp de doi ani am avut aceeași funcție și știu exact ce am de făcut în continuare.

 

Dănescu Gabriel

Salutare, după cum mă știe majoritatea lumii sunt Dănescu și candidez pentru postul de reprezentant al elevilor în Consiliul de Administrație. Sunt de 12 ani în Andrei și pot spune că aici m-am maturizat și am putut să observ ce se poate schimba în cadrul colegiului, fapt pentru care am ales să candidez. Am acumulat de-a lungul timpului legături atât cu colegi din liceu cât și cu profesorii și consider că pot fi un mediator bun între aceștia, facilitând astfel comunicarea dintre elevi și corpul didactic. Sunt în clasa a XII-a și vreau să rămân cu o amintire frumoasă a școlii, de aceea îmi doresc ca anul acesta să putem face o reală schimbare. Cred că sunt potrivit pentru acest post deoarece sunt o persoană extrovertită, care poate vorbi cu ușurință în public, sociabil și, nu în ultimul rând, pot lucra foarte bine în echipă. Am învățat de-a lungul timpului, prin voluntariat și olimpiadele la care am participat că munca ne înnobilează ca oameni așa că vreau ca în acest an să fac din școală un mediu prietenos atât pentru profesori cât și pentru elevi, pentru că, până la urmă toți conviețuim în același decor care poate fi schimbat sub conducerea „regizorului” potrivit. După toată cele menționate anterior aștept susținerea colegilor pentru a demonstra că mottoul școlii are un fundament. Per aspera ad astra și mult succes în acest an școlar.

Mult succes candidaților și „Cel mai bun să câștige!”.

 Eliza-Ioana Pop, reporter de liceu 

1 Comment on "Campanie CȘE la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”"

  1. Moldovan Cristian

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.