Chiciundean Antonia – olimpică națională la religie catolică

Chiciundean Antonia este elevă la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” în clasa a VII-a C și a participat la olimpiada de religie catolică. La etapa națională a obținut 84 de puncte și un premiu de participare.

Î: În ce a constat pregătirea ta pentru olimpiadă ?

R: M-am pregătit destul de mult, în săptămâna dinainte de olimpiadă nu am mers la școală, în schimb am mers la pregătiri cu profesorul de religie. Învățam din manual și mai căutam pe internet unele lecții pe care nu le înțelegeam. Lucram pe zi cam patru ore.

Î: De ce ai ales acestă materie?

R: Mie mi se pare foarte frumoasă, pe clasa a VII-a este istoria bisericii, iar cum îmi place și istoria, mi-a plăcut și această materie.

Î: Care este motivația ta?

R: Știam că mergem în București la etapa națională, iar Bucureștiul este unul dintre orașele mele preferate. De asemenea am mai vrut să văd cum e la națională, să câștig mai multă experiență.

Î: Care sunt sacrificiile pe care le-ai făcut pentru atingerea acestui nivel?

R: Am învățat mult, nu am mai ieșit pe afară cu prietenii și m-am concentrat mai mult de materia pe care o aveam de învățat.

Î: Care sunt aspirațiile tale pentru viitor?

R: Aș vrea să merg mai departe tot la liceul „Andrei Mureșanu”, la profilul științe sociale.

Î: Care e cea mai frumoasă amintire cu care ai rămas în urma acestei experiențe ?

R: Țin minte că eu și colegele mele de compartiment stăteam seara până târziu, iar lucrul acesta nu a fost o idee prea bună, deoarece a doua zi eram foarte obosite, dar a fost un lucru amuzant. Mi-am făcut prieteni noi, chiar a fost frumos.

Î: Ce alte pasiuni ai?

R: Îmi place să dansez, merg la o școală de dans.

Î: Ai un mesaj pentru colegii tăi ?

A: I-aș îndemna să se uite peste un manual de religie deoarece nu e chiar așa de plictisitor, iar de la o vreme o să îți placă să înveți și vei vedea că vei ajunge să lași telefonul la o parte pentru a putea învăța.

Amalia Rus, reporter de liceu

Be the first to comment on "Chiciundean Antonia – olimpică națională la religie catolică"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.