Grevă de avertisment la CNAM

Miercuri, 17 mai 2023, profesorii de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Bistrița au participat la greva națională de avertisment din România.

Astăzi s-a derulat în România o grevă națională de avertisment în rândul profesorilor, la care au luat parte și dascălii de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, aceștia fiind nemulțumiți atât de materialele didactice existente în școli, cât și de salariile care le sunt atribuite.

Greva de avertisment s-a desfășurat în intervalul orar 11:00-13:00, profesorii fiind prezenți la orele de curs în calitate de supraveghetori, suspendând orice activitate didactică. În ciuda grevei care presupune doar prezența obligatorie la orele de curs, dascălii de la CNAM au ales să susțină activități interactive extrașcolare, precum vizionarea de filme sau dezbateri legate de condițiile precare din școlile de pe teritoriul țării noastre, petrecând astfel timp de calitate cu elevii.

La nivel național se vorbește despre o grevă generală care va avea loc săptămâna viitoare, începând cu ziua de luni, 22 mai 2023, dacă nu vor apărea schimbări care să permită creșterea salarizării profesorilor și furnizarea materialelor didactice necesare pentru derularea orelor de curs. De asemenea, sindicaliștii îi roagă pe părinți să-i supravegheze pe copiii care vor să plece acasă, deoarece nu au garanția că toți profesorii vor fi prezenți la orele de curs, având dreptul legal de a protesta la locul de muncă.

Elevii de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița se tem de o posibilă înghețare a anului școlar în curs sau de o posibilă grevă generală. De asemenea, schimbările survenite în structura anului școlar și apariția unor vacanțe forțate pot avea un impact negativ asupra elevilor de clasa a VIII-a  și a XII-a, care vor susține în curând examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

În urma unei monitorizări interne în CNAM, un colegiu de elită din România, 78 de profesori sindicaliști și 16 nesindicaliști au votat pentru această grevă, dovedindu-se cei mai mulți și mai hotărâți din tot judetul!

 

Marcu Daria, reporter de liceu.

Be the first to comment on "Grevă de avertisment la CNAM"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.